A Sussexi Egyetem és a londoni King's College közös kutatása szerint a túlzottan rugalmas ízületekkel rendelkező személyek 30 százalékkal nagyobb eséllyel jelentik, hogy hosszú távú Covid-19 tünetektől szenvednek, ami tartós fáradtság kockázatával járhat.

Egy friss kutatás eredményei szerint azok az emberek, akik rendkívül rugalmas ízületekkel rendelkeznek, 30 százalékkal nagyobb eséllyel jelentik, hogy nem nyerték vissza teljes egészségüket a Covid-19 fertőzés után – tudósított a The Guardian.

Covid-19: újabb aggasztó hosszú távú tünetre derült fény

Fotó: World Health Organization (WHO)

A vizsgálat rámutat arra, hogy a hipermobilitás – egy olyan állapot, amelyben az ízületek szokatlanul nagy mozgástengellyel bírnak – növelheti a hosszú távú Covid-19 tünet és a krónikus fáradtság kockázatát.

A hipermobilitás oka a kötőszövetek szerkezetében mutatkozó eltérésekben keresendő, amelyek támogatják és védik a szerveket és ízületeket. Bár ez az állapot előnyös lehet bizonyos területeken, mint például a sport vagy a zene, problémákat okozhat, többek között fájdalmat, fáradtságot és emésztési zavarokat - írja a Portfolio.

A King's College London kutatói a Zoe Health Study Covid-tünet tanulmány 3064 résztvevőjének adatait elemezték. Az eredmények azt mutatták, hogy akiknél hipermobilitás szindrómát diagnosztizáltak, azok 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel számoltak be arról, hogy nem épültek fel teljesen a vírusfertőzésből.

Az elmélet szerint az emberek vénáinak és artériáinak laza kötőszövete miatt a vér összegyűlhet a szövetekben, ami azt jelenti, hogy a szívnek keményebben kell dolgoznia, hogy felálláskor vért pumpáljon az agyba, ami olyan tüneteket vált ki, mint a gyors szívverés és a szédülés.

Ahhoz további kutatásokra van szükség, hogy megértsük, hogyan járulhat hozzá pontosan ez az állapot más betegségekhez is kapcsolódó tünetekhez. A hosszú Covid esetén ugyanis nem feltétlenül beszélhetünk egyetlen betegségről.

Forrás: Portfolio

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
vazze, aki csak kiejti a száján azt hogy covid, helxszínen tarkón kéne lőni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok