Részünkről nincs semmiféle spekuláció, teljes mértékben támogatjuk Ukrajna belépését az Európai Unióba – jelentette ki a szlovák kormányfő a szlovák és az ukrán kormány közös ülését követően.

Szlovákia azt kívánja, hogy Ukrajna minél hamarabb az Európai Unió tagja legyen. Biztosan nem fog akadályokat gördíteni ez elé, és megosztja csatlakozási tárgyalási tapasztalatait is – jelentette ki Robert Fico kormányfő a szlovák és az ukrán kormány közös nagymihályi ülését követően, írta meg a szlovák Parameter.

Orbán Viktort már megint magára hagyta egy nagy barátja – Robert Fico száznyolcvan fokos fordulatot téve kiáll Ukrajna uniós csatlakozása mellett

Robert Fico szlovák kormányfő. Fotó: europarl.europa.eu

„Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásában a részünkről nincs semmiféle spekuláció, teljes mértékben támogatjuk az ország belépését az unióba”

– tette hozzá Fico.

A szlovák kormányfő arra törekszik, hogy minél hamarabb békés megoldás szülessen az ukrajnai háborúra, amely garantálja Ukrajna területi egységét és szuverenitását, kedvező feltételeket biztosítva az ukránok számára. Robert Fico szolidaritást és segítséget ígér Ukrajnának - írja a Mandiner.

Megállapodtak Kijev és Kassa vasúti összeköttetéséről is Enyickéig (Haniska), ahonnan a kassai repülőtér gondoskodik majd az utasok továbbszállításáról.

Szlovákia engedélyezi az ukrajnai mezőgazdasági termékek tranzitját az ország területén keresztül azokba az országokba, melyeknek szükségük van rájuk. Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel azt is tisztázták, amíg nem találnak megoldást, érvényben marad a 14 ukrán mezőgazdasági termék szlovákiai behozatalára vonatkozó tilalom.

Forrás: mandiner.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Jajj!
Szegény Ocsmány Vigyor!
Mi lesz így magányosan, csak a hívei tartanak ki mellette. ??
Meddig???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@KisTehen: Gondolkozz egy kicsit, talán nem kapsz fejfájást tőle...
Géza
Ugyan ez Magyarország álláspontja is, csak ez kivitelezhetetlen, amíg nem tudjuk mekkora Ukrajna és kik laknak ott és hányan?
Havanagi
Igy fogja kijátszani majd az összes többi,főleg putyin.
Havanagi
@Maccska: A süketelésedre nem vagyok kíváncsi, kandúr!
Dr. Proktor
@Maccska: Nem érdekünk hogy Ukrajnába szakadt honfitársaink szabadon járkálhassanak? Te beteg vagy, de nagyon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.