A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának (NatCon) otthont adó brüsszeli kerület polgármestere, Emir Kir közölte, nem látják szívesen a szélsőjobboldalt.

Mint a propeller.hu is beszámolt róla, a NatCon rendezvényen, amelyen Orbán Viktor és több szélsőjobboldali politikus is felszólalt volna, két órával a kezdést követően a rendőrök kivonultak az európai negyed közelében található, Claridge nevű rendezvényhelyszínhez, és közölték a szervezőkkel, hogy a konferenciát meg kell szakítani.

A bátor ember, aki rendőröket küldött Orbánékra – Közölte, nem kíváncsi a szélsőségekre

Emir Kir közölte, nem látják szívesen a szélsőjobboldalt    Fotó: X

A brüsszeli hatóságok később arról tájékoztatták a Politicót, hogy „a közrend megzavarásának veszélye miatt döntöttek a rendezvény beszüntetése mellett”. A soron következő beszédet a brexit szellemi atyja, Nigel Farage volt EP-képviselő már nem tarthatta meg – számolt be a 24.hu.

Emir Kir, Saint-Josse-ten-Noode polgármestere az X-en közzétett üzenetében azt írta: “polgármesteri végzést adtam ki az Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltására a közbiztonság garantálása érdekében”. Brüsszelben, valamint a belga főváros Etterbeek és Saint-Josse-ten-Noode nevű kerületeiben “nem látják szívesen a szélsőjobboldalt” – jelentette ki a polgármester.

Végzésében a polgármester utasítást adott rendőrségi intézkedésre, és ebben azt írta: tekintettel arra, hogy a nemzeti szuverenitás védelme euroszkeptikus hozzáállást feltételez, valamint a közrend elleni súlyos atrocitások várhatók, a rendezvényt nem szabad megtartani.

Indoklásában továbbá hangsúlyozta, a rendezvényen provokatív, diszkrimináló tartalmak hangozhatnak el, a felszólalók között vannak hagyománytisztelők, homofóbok, az emberi és kisebbségi jogokat nem tisztelők, illetve a politikai iszlámról szóló vitatható művek szerzője.

Mindenesetre Belgium kormányfője messzemenőleg nem ért egyet azzal, hogy a polgármester betiltatta Orbánék rendezvényét. A X-en reagált az eseményekre Alexander De Croo. „Elfogadhatatlan, ami a Claridge-ben történt” – írta minderre a belga kormányfő. Szerinte az önkormányzati autonómia nem írhatja felül a szólásszabadságot és a békés gyülekezést garantáló belga alkotmányt. „A politikai találkozók betiltása alkotmányellenes” – fogalmazott De Croo.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Na erre varrjon gombot a nemzeth gitlerje!Remélem az egója 1--2 centit vissza esett?Bár az egóját kilométerekben számolják!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Pusztai: nem megmondta orbán, hogy csak gond van a migránosskal
Géza
@izéke: Ha kíváncsi leszek a véleményedre, kikérem.
CsipkeRózsa
Orbán itthon nem tud, nem meri hirdetni a nagy adag szélső jobbos hajlamait, kint akarta kiélni magából. Egy picike akadály azért csak felmerült ott is.
teuton
@Maccska: Valaki azt pofazta mindig, hogy nem szabad belepofazni mas orszagok belügyeibe... Most TE mit is csinalsz???
rücsü41
Egy a lényeg mit sokan nem akarnak észrevenni, mégpedig az hogy a jogellenes helyzet helyreállítása érdekében a belga miniszterelnök jóformán azonnal fellépet, és az ország törvényeinek értelmében intézkedett.Felülbírálta az önkormányzat jogellenes intézkedését.Itt nálunk Magyarországon mikor lépett fel Orbán Viktor egy tüntetés, vagy egy rendezvény betiltása esetén a megtartása érdekében?Soha.Ez a különbség egy jogállam és az autoriter Orbán rendszere között, és ez a Holdról is látszik!Ugye?A tanárok tüntetésének betiltása, vagy más tüntetések korlátozás alaptörvénybe ütköző cselekmény , mert ezt még a belgák is tudják hogy ezek a legalapvetőbb emberi jogok.Csak Orbán Viktor és kormány nem tudja ezt és ezért nem intézkedik a szabadság jogok korlátozás nélküli gyakorlása érdekében minden magyar állampolgár számára.
vacsi
Hol van itt a bátorság?! Ezt Brüsszelben tette, ahol megtehette, hisz ők gyűlölnek bennünket. Itt, Magyarországon vajon mit tett volna?... Megmondom: bebújik egy ürgelyukba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.