A Moszkvához közeli Opalika Erzsébet-temploma az ukrajnai háború veteránjai által tartott katonai kiképző órákat kínál, melyekre már 12 éves gyerekek is jelentkezhetnek. Az orosz ortodox egyház, s annak vezetője, Kirill pátriárka régóta Putyin elnök szövetségese, az ukrajnai háború elkötelezett támogatója. Az Orbán-kormány megmentette Kirill orosz pátriárkát az uniós szankcióktól.

Először a független, angol nyelvű The Moscow Times figyelt fel még márciusban arra a Krasznogorszk város közigazgatásának honlapján és Telegram-csatornáján közzétett hirdetésre, amelyben a Kirill pátriárka által vezetett egyház katonai túlélő tanfolyamokat kínál fiataloknak.

Katonai kiképzést tart 12 éves gyerekeknek Moszkva mellett Kirill pátriárka egyháza

Vlagyimir Putyin orosz államfő és Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája üdvözli egymást a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott ortodox húsvétvasárnapi mise után 2024. május 5-én. Fotó: MTI/AP/Orosz ortodox egyház sajtószolgálata/Igor Palkin

A hirdetés szerint az ingyenes, átfogó tanfolyamokon bárki részt vehet 12 éves kor felett, azokat minden hétvégén az opalikai Erzsébet-templom melletti erdős területen tartják az ukrajnai háború veteránjai.

Ukrajnai veteránok a tanfolyamok vezetői között

A cél egy fegyverkezelésben, katonai ismeretekben és taktikai orvoslásban képzett, állandó csapat létrehozása. A tanfolyamokat harci tapasztalattal rendelkező, tapasztalt oktatók vezetik, köztük olyanok, akik "az északi katonai körzetben" (ez Ukrajna kódja) szolgáltak - számolt be az Euronews.

A tanfolyamokat a "Vállvetve" (Rokot) nevű szervezet szponzorálja, amelynek régiós vezetője, Alekszej Naumov elmondta:

"A haza leendő védelmezői a gyakorlatban nemcsak a katonai ügyeket, hanem a moszkvai régió, hazánk történelmét is el fogják sajátítani. Ma fontosabb, mint valaha, hogy egyesítsük erőinket és alaposan tanulmányozzuk apáink és nagyapáink dicső hagyományait."

A kézi- és könnyűfegyverekről az egyházi kiképzők azt írják, hogy a tanulók megtanulják a biztonsági óvintézkedéseket, a fegyverek szétszerelését és összeszerelését, a fegyverek álló helyzetben történő elsütéséhez szükséges helyes testtartást, az erdőben való tüzelést és manőverezést, a támadást, visszavonulást és védekezést, a térképolvasást, a taposóaknák elhelyezését és eltávolítását, valamint a sebesültek evakuálását is.

A papok az elméleti oktatásban segédkeznek

Hangsúlyozzák, a képzés „Ogyintszovo és Krasznogorszk érsekének, a Moszkvai Tamás Patriarchátus adminisztratív titkárságának vezetőjének áldásával" valósul meg, és papok vesznek részt rajta, akik "a szülőföldjük történelméről és a hazaszeretetről" szóló oktatással és útmutatással járulnak hozzá a gyerekek képzéséhez.

Az orosz ortodox egyház feje, a korábban egyes vádak szerint KGB-ügynökként tevékenykedő Kirill pátriárka Putyin elnök lelkes híve, az Ukrajna elleni háború támogatója és agitátora.

Forrás: Euronews.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Tegnap hallottam erről egy orosz youtubertől. Ő maga is alig akarta elhinni, de ellenőrizte a hírt és igaz.

Nem értek egyet azzal, hogy a nyugat háborúpárti lenne, de tegyük fel, hogy egy microsec elejéig, hogy az. Akkor Putyin mi??? Ő az aki aki hadüzenet nélkül rárontott Ukrajnára és ölt férfit, nőt, gyereket. Ő az aki látva az ellenállást, nem átgondolta a tettét és tárgyalt, hanem tovább ment sok orosz katona halála árán is. Ha valaki a háború befejezéséért tünet Oroszországban azt bezárják. Ha valakinek a gyereke egy rajzot készít az orosz-ukrán háborúról annak a gyerekét gyámság alá helyezik.

Szóval lehet bármint kitalálni a nyugat háború politikjáról, de egyet nem lehet megkérdőjelezni. Putyin az aki egész biztos háborúpárti és ahogy nem állt meg Krímnél 2014-ben úgy nem fog megállni Ukrajnánál sem, ha győz és nem mondunk neki ÁLLJT!
Nyírfa
@Sakk Matt: 11.56

Érdekesnek ígérkezik, valószínűleg én is megnézem a napokban.
lampa laz
Várom már, hogy a bukott pedofilsímogató balog püspök is megnyisson egy ilyen minden igényt kielégítő, kiskorúakat megrontó katonai kiképzőt. Az ügy legfőbb támogatója a fontosság kiemelése mellett orbán lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.