Elrendelték Julija Navalnaja, az elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegyének letartóztatását. Az indoklás szerint szélsőséges szervezethez tartozik.

Bár külföldi száműzetésben él, a moszvai Baszmannih kerületi bíróság július 9-én azt a döntést hozta, hogy le kell tartóztatni Julija Navalnaját, a börtönben meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus özvegyét – tudatta az MTI.

Az indoklás az, hogy Navalnij özvegye – akinek lánykori neve Boriszovna – szélsőséges szervezet tagja.

„Putyin gyilkos és háborús bűnös” – Navalnij özvegye is mehet a börtönbe

Elrendelték Julija Navalnaja letartóztatását – Fotó: X/Julija Navalnaja

A vádlott távollétében a törvényszék közölte: „Julija Boriszovna elrejtőzött az előzetes vizsgálatot folytató szervek elől, amiért körözést adtak ki ellene”.

A döntésük alapján 2 hónapra őrizetbe vennék Julija Navalnaját kiadatása esetén, vagy ha az Oroszországi Föderáció területén letartóztatják – írta az MTI.

Alekszej Navalnih február 16-án hunyt el, 47 évesen, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben levő sarkvidéki börtönben: itt töltötte 19 éves büntetését. Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat a halála kapcsán azt a tájékoztatást adta, hogy egy sétát követően lett rosszul a politikus, elveszítette az eszméletét és meghalt.

A Kreml tagadja, hogy az orosz állam vagy Vlagyimir Putyin elnök bármilyen felelősséggel tartozna a haláláért – tudatta az MTI.

Julija Navalnaja csak akkor lépett nyilvánosság elé, miután a férje meghalt.

A Twitter utódján, az X-en követőinek azt írta, hogy ne a bírósági határozattal törődjenek, injább a Vlagyimir Putyin elleni küzdelemmel.

„Ha írnak erről, kérem ne felejtsék megemlíteni a legfőbb dolgot: Vlagyimir Putyin gyilkos és háborús bűnös”

– írta közösségi oldalán Julija Navalnaja.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán rendszere hasonló utat jár be mint Putler' csak kis fáziskéséssel. Leszünk mi még Észak-Korea Európa közepén, ha hagyjuk, de ne legyen kétségünk abban, ha nem lennénk az EU tagja be is következhet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Géza: ma, 05:55 Ennyire ostoba nem lehetsz! Vannak olyan Emberek, akikkel szavak nélkül is értjük egymást! Te nem vagy az...
Géza
@Ezodabasz: Nem baj, hogy nem értesz velem egyet, de akkor minek szólsz hozzám? Beszélgess a kis elvtársaiddal.
Ezodabasz
@Géza: ma, 19:30 Pont azért szólok hozzád mert nem értek veled egyet! Kb 4 éve küzdök veled...Belőled nem lehet Embert faragni úgy látom. Már azt sem értem, hogy miért ugatsz ide ha nem lehet hozzádszólni és csak fújod a magadét(vagy amit a gazdád elvár?). Értelmes/normális vita vagy beszélgetés számodra nyilván tabu.
Géza
@Ezodabasz: Nem érdekel a fajtád degenerált mocska. Takarodj haza gyilkolászni az jobban megy neked, mint a magyar. Undorító retek.
Dr. Proktor
@Ezodabasz: Géza csak egy félbites mesterséges unintelligencia, egy gép kódsorozat, nem ember! Ember ilyen ostoba nem lehet, ráadásul még egyedüli magyarnak is képzeli magát! Van még a programján korrigálni való...
Géza
@Dr. Proktor: Szopatom a retkes, magyargyűlölő fajtátokat! Tipikusan libsi ocsmányok vagytok.

Gyűlölitek a magyarokat, de támogattok minden színes mocskot!
Ajnározzátok a buzikat, tele vagytok pedofillal és minden aberrációt védtek!
Az ukrán háborút támogatjátok, biztatjátok a feleket a folytatásra.
A zsidók tömeggyilkosságait szemérmesen elhallgatjkátok, önvédelemnek hazudjátok.
Szavatok sincs az Európát szétverő, liberálmocsok politikusok viselt dolgaihoz, se az amerikai zsidó bankárok Európát szétverő mocskosságához.

Ezek a liberálisok!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.