Újabb ország bojkottálhatja Magyarország soros elnökségét. Az eddigi hat ország mellé, úgy tűnik, a németek is csatlakoznak.

Újabb ország bojkottálja a soros magyar elnökséget – Nem túl jó a renoméja Orbán Viktornak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Alexander De Croo belga miniszterelnök (j) találkozója Brüsszelben 2024. július 1-jén. A találkozó keretében a magyar miniszterelnök hivatalosan is átvette az Európai Tanács soros elnökségét a következő hat hónapra – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Svédország, Finnország, Lengyelország és a három balti állam, Észtország, Lettország és Litvánia már bejelentette, hogy távol maradnak a magyar soros elnökség informális találkozóitól, így az Euractiv utánajárt, hogy mi a helyzet az Európai Unió legnagyobb tagállamával, Németországgal – írja az Index az Euronews nyomán.

Tizenöt német minisztériumot kerestek meg azzal kapcsolatban, hogy a szövetségi minisztereik részt vesznek-e a közelgő budapesti tanácskozásokon, de egyik helyről sem kaptak egyértelmű megerősítést vagy cáfolatot.

Hétfőn Christian Lindner pénzügyminiszter és Cem Özdemir agrárminiszter jelentette be, hogy fontolóra veszik tervezett magyarországi látogatásuk lemondását, utóbbi azt mondta, „nagyon alaposan megvizsgálja”, hogy elutazik-e a találkozóra. A német külügyminisztérium is hasonló hangot ütött meg.

A magyar miniszterelnök beleegyezés nélküli útjaival nagy szkepticizmust és irritációt váltott ki az EU-tagállamok körében. [...] A német kormány jelenleg is szorosan egyeztet az uniós partnerekkel a lehetséges reakciókról, beleértve az informális találkozókon való részvétel kérdését is

– mondta a politikus.

Orbán Viktor útjairól rengeteg képet posztolt, méghozzá a magyar soros elnökség hivatalos logójával ellátva, Moszkvában pedig Vlagyimir Putyin arról beszélt a találkozójuk utáni sajtótájékoztatójukon, hogy szerinte a magyar kormányfő az uniós elnökség képviseletében járt nála. Orbán Viktor ezt ott és akkor nem cáfolta – közölte a lap.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Itthon is sz@r a renoméja. Csak néhány illibant gyökér ajnározza még.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
Németisztán, a Soros zsidó bankárközpont, a gyerekgyilkos támogató, antifa mosdató, a hazafiakat üldöző mocsokhorda központja!
justhpeter
@KisTehen: Ne erőlködj, ez sem lesz a te napod !
Aki Én
@KisTehen: te szánalmas eszelős vén buzi...
Eladott Ország
A román tolvajcigány és bűnöző, politikai prostituált bűnszervezete kiírta magát Európából. Már nincs lejjebb, sajnos ezt a magyar nép szívja meg, ezért mielőbb el kell zavarni ezt a velejéig rohadt, tróger, gané' bandát!
Dr. Proktor
Győztünk, mert Szlovákia velünk van!
Ja nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.