Másfél évtizede történt, de a tanulságot levonni soha nem késő. Még mindíg példával szolgál.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: gondolkodo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Egyértelműen rasszista eset. Példaképül kéne szolgálnia viszont az ottani politikusi hozzáállásnak a mieink számára is!
gesa
Azért van egy kis különbség, az is csupán a számokban, viszont nem elhanyagolható. Ez pedig a létszámuk, ha nekünk harmincezer cigányunk lenne, akkor nem lenne itt ekkora feszültség, másfél millió azért mégis csak fejen kólintja az embert! Nem lehet a magyar helyzetet egyik országéval sem összehasonlítani éppen a számok miatt, azok pedig eléggé beszédesek.
Koronix
@gesa: nincs igazad, akár 5 millió is lehet ha az rendesen kiveszi a részét a társadalom feladataiból és beilleszkedik (dolgozik, tanul, épít, alkot, hozzátesz). vannak nálunk sokkal bonyolultabb etnikai összetételű országok (szinte) minden gond nélkül.
gesa
@Koronix: de nem veszi ki a részét és nem is akarja ez a bökkenő! Munkahely kellene nekik, de mihez értenek? A mezőgazdasági munka legnagyobb részének büdös, a szakmunkás kevés köztük, aki meg tanult az igyekszik kiszakadni a környezetükből. A lehetőség meg van adva az állam részéről csak élni kellene vele, de amikor úton-útfélen azt hangoztatják bolond lenne dolgozni, akkor kevesebbet keresne mintha otthon van és szüli a gyerekeket. Sok gyerek sok gond és nagy felelősség. Csak akkor tudnak ők is felemelkedni ha kisebb a család létszáma és 2-3 gyereket rendezettebb körülmények között tudnak elindítani az életben. Aki ma szemet huny efölött a probléma fölött az nagyon rosszul teszi, nem nagy szavak, de azt mondom a további létünk a tét. Remélem túlzok és soha nem igazolódik be a félelmem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.