Pozitív doppingteszt miatt kikerült a magyar olimpiai csapatból egy A szintes atléta. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapján közzétett nevezési listáról a diszkoszvető Fazekas Róbert neve hiányzik. Fazekas korábban, a 2004-es athéni olimpián egyszer már lebukott doppingvétség miatt.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke elmondta, a sportoló szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt mutattak ki. A versenyző - akinek korábban volt hasonló esete - kérte a B próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

A MOB tájékoztatása szerint Molnár Zoltán csapatvezető bejelentette, hogy a MASZ elnökének egyetértésével a MOB a sportolót nem nevezte a londoni olimpiára. A 159 olimpiai kvótát szerzett sportoló közül 158 nevezését erősítette meg a MOB, amelynek a hivatalos honlapjára felkerült keddi listáról Fazekas Róbert diszkoszvető neve hiányzik.

A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes Fazekas győzött a 2004-es athéni olimpián, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt megfosztotta az első helytől - akárcsak klubtársát, a kalapácsvető Annus Adriánt. A szombathelyi dobó a doppingvizsgálaton nem adott elegendő mintát és elhagyta az ellenőrzés helyszínét. A Magyar Atlétikai Szövetség két évre tiltotta el Fazekast, aki visszatérése után indult a 2008-as pekingi játékokon, ahol döntőbe jutott, s a nyolcadik helyen végzett. A 2010-es barcelonai Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Fazekas, aki Annus irányításával edz, a tavalyi, tegui vb-n kiesett a selejtezőben. Idén áprilisban teljesítette az olimpiai A szintet. A júniusi, Helsinkiben rendezett Eb-n nem indult.

Az olimpiára készülő magyar versenyzők között ez a harmadik doppingeset. Július elején derült ki, hogy az evezősöknél Juhász Adrián doppingvétség miatt kikerült az ötkarikás játékokra készülő csapatból, így Simon Béla Széll Domonkossal indul a kormányos nélküli kettesek versenyében. Juhász héthónapos eltiltást kapott.
A vízilabdázóknál Török Béla, a bő olimpiai keret tagja produkált pozitív tesztet, mivel vízhajtó-tartalmú vérnyomáscsökkentőt szedett. A szegedi pólóst fél évre tiltották el.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fater59
Okos ember más kárán tanul , a hülye még a sajátján sem !!!::))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisokka
Nem várnák meg esetleg a B próba eredményeit? Miért kell egyből felhúzni valakit a bitóra?
Egyébként néha nem kicsit szállnak el ezekkel a doppingvizsgálatokkal. Valaki beszed egy köhögéscsillapítót, mert valóban köhögött és kimutatnak benne valami parányi kis részt a doppinglistáról, már egyből meg van hurcolva a sportoló. Onnantól hiába magyarázkodik, vagy tesz bármit, eltiltják és kész. Az sem számít, hogy előnyt ezzel úgysem tud szerezni, mert ami a doppinglistán van az szent és sérthetetlen. Ez a szégyen kéremszépen, mert nem egy ilyen esetről lehet hallani, amikor valóban ártatlan a sportoló(ha jól hallottam az evezős srác, akit eltiltottak, ugyanebben a csónakban evez).
Szóval mielőtt még mindenkit belemártanánk a gyanúba, várjuk meg a másik fél magyarázatát is, vagy legalább a B próbát.
kissnagy
Az a baj, hogy az egész visszatérés emócinálisan fel volt építve! Hogy majd ő megmutatja! Ha igaz a hír, akkor ez a világ egyik legnagyobb pofátlansága...Hátha nem...
Omnagigant
Az élsport a szteroidokkal jár együtt, ezt el kell fogadni! Az átlag emberek mindig megrökönyödnek egy egy pozitív teszt eredményen, rossz volt az időzítése ennyi... Ne higgye azt senki, hogy csak a Magyarok kokszolnak ... Meg lehetne buktatni az egész Olimpiát de annak mi értelme lenne.
"Már megint kiket járat le?Takarodjon a sportból és járjon konditerembe az ilyen marha!" Nemecsek te mit tudsz felmutatni , hogy így bírálod honfitársad?
Don Marcus Hibiscus
Hol vannak a "doppinggal könnyű" illetve "doppinggal én is tudnám ugyanazt,mint ő" kommentek? :)
qxy
@Omnagigant: Nem azért. Rosz volt az időzítés? az élsport szteoridokkal jár? Ha tényleg így van akkor bele lehet szarni a sportba? magyarúl. Ha nem szedsz valamit, lassú mint a csiga? NEM! ! A SPORT AZ TISZTÁN ! tényleg tisztán. sport. sajnos sokan nem tudják mi az a sport. hát nem az hogy be kapok egy baszpirint meg iszok rá egy akármit és brutális vagyok. Mi ebben a sport. ? ? ez arra jó hogy oda áll a tükör elött az edző teremben és azt mondja KIRÁLY! de másra nem jó. és ha a pályán csuklik ösze és meg hal? hát így jár? Hja? vagy ez is velejárója. A spot az amikor lemész a térre és focizól , vagy versenyzel a haverokkal. mert azt azért teszed mert szereted meg akarod. és a végén jót nevettek. Na ezt írtották ki a sportolókból. Szedd a gyógyszert, fuss, és dől a lé. ha nem szeded szegény maradsz. .
libero
Elképesztő ami ezzel a hírrel kapcsolatban történik.
Lehet, hogy a B tesztből kiderülhet, téves a gyors diagnózis., de akkor is ki van zárva az utazó csapatból (Miért is?)
A nevét nem hozhatják nyilvánosságra, a bizonyító B próba pozitív eredményéig. (Most akkor bűnös-e, vagy sem?)
A "meg nem nevezhető személy" képét leveszik a tablóról... majd visszahelyezik.
A "meg nem nevezhető személy"-t múltjára hivatkozásokkal egyértelműen beazonosíthatóvá teszik, és általában (az utolsó sorokban) néven is nevezik.
Stb., stb.

Lehet, hogy a sportoló neki tiltott szert fogyasztott, de AZ BIZTOS, hogy sokan nem vették be a számukra előírt gyógyszereket. Mert azért azt mégsem hiszem, hogy a nagy meleg lenne az oka, az eset ilyen kommunikációjának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.