A magyar kormány nettó 24 millió forintot fizetett egy olyan 49 oldalas „szakvéleményért" az új Fradi-stadion ürügyén, amelynek túlnyomó része az internetről innen-onnan összemásolt vagy lefordított adatokból, információkból áll - írja az Atlatszo.hu.

Az atlatszo.hu megszerezte az oldalanként félmillió adóforintért vásárolt szellemi terméket, és azt találta hogy készítői copy-paste módszerrel dolgoztak, esetenként változtatás nélkül, máskor minimálisan átírva az alapanyagot. Forrásmegjelölések vannak ugyan az elkészült munkában, de új információkat csak nyomokban tartalmaz.

A Közigazgatásügyi és Igazságügyi Minisztérium (KIM) 2012. szeptemberében kötött szerződést (PDF) az egykor híres jégtáncos Sallay András által jegyzett International Management Group Kft.-vel nettó 24 millió forint értékben, a Ferencvárosi Torna Club új stadionjának felépítése megnevezésű projekt érdekében.

A bevezetőjében a nemzetközi legjobb gyakorlatok összehasonlítását is ígérő „szakvélemény" ábrákkal és képekkel együtt alig 49 oldalas, tehát oldalanként mintegy nettó félmillió forintba került. Átolvasva ugyanakkor az ár-érték arány problémásnak tűnik, az anyagban ugyanis új információ vagy saját következtetés alig található, az adatok és információk jelentős részét a labdarúgással kapcsolatos honlapokról (UEFA, FIFA, MLSZ), hírportálokról (BBC, Guardian), és korábbi, illetve máshol hozzáférhető tanulmányokból, felmérésekből emelték át néhol kicsit átírva a névtelen készítők. A grafikonokkal, ábrákkal hasonló a helyzet, több ábra az internetről származik.

Részletek az Atlatszo.hu cikkében >>>

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Mi a gond? Ez már megszokott. Ez, plagizália!
Levendula
"Az International Management Group szakvéleményének már a kezdete is erős: mintegy 15 oldalon keresztül, tehát az anyag harmadában hazánkat mutatják be rendkívül alaposan..."
dömdödöm
Elvégre félázsiaiaknak vagyunk nevezve . Mindent másolunk . Nehogy erőltetni kelljen az agyát kimásolja a netről és előadja magát hogy mennyit dolgozott rajta . Ez tipikus Magyar -és Kínai
Dr. Felipe
Így lehet könnyen pénzhez jutni. Apropó ez most nem bűncselekmény? 24 millát kifizetni egy kamu tanulmányra. A 24 milla belefér egy nokiás dobozba? Vagy csak a baloldali filozófusokat és a Hagyót lehet perbe fogni. Itt nem kutakodhat az ügyészség? Pedig kellene.
gugu45
24 milla. Na és akkor mi van???
Most hangos tőle a sajtó, "holnaputánra" elfelejtik az egészet. A tanulmány oda kerül, ahová való (a szemétkosárba) a pénzt "testvériesen" elosztják (megmutyizzák). Oszt jónapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.