Magyar ember nem magyar ember kalocsai minta nélkül. Amit civilként a tévé tetejére terített abrosz formájában visel, olimpikonként meg a versenyruha tomporán.

"Ma megkaptuk az olimpiai versenyruhánkat. Egy biztos, megkönnyíti a külföldiekkel a társas kapcsolatok kialakulását! Nektek hogy tetszik?" – kérdezi a Facebookon Szabó Milán sífutó. És tényleg, hogy?

Facebook / Szabó Milán
Facebook / Szabó Milán

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
A tervezők úgy érezték, a díszítés felértékeli a sportolók seggét! A teljesítmény ezek után nem is számít.
De azért érdekelne, ki volt ez a szárnyaló zseni, aki a ruhákat tervezte, Szép összeállítás, szürke mint a kisegér, színes, mint a segg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
A nőknek még talán jól is áll de a férfiak valagán? Csak nehogy Putyin elvtárs buzi parádénak nézze őket és kitiltsa a zolimpiai faluból.
Edy Andre
Ez valami borzasztó ízléstelen. Túl azon, hogy mennyire beteges már, ahogy ez a népies, nemzeti vonalat tolják orrba-szájba.
mariaberta
A tervezők úgy érezték, a díszítés felértékeli a sportolók seggét! A teljesítmény ezek után nem is számít.
De azért érdekelne, ki volt ez a szárnyaló zseni, aki a ruhákat tervezte, Szép összeállítás, szürke mint a kisegér, színes, mint a segg!
bukfenc
Nekem tetszik!! (elsősorban a női"seggek") ! :)))
A minta is csak addig zavarna, amíg lehámozom róla a rucit! :))
szöszmösz
Nagyon sajnálom a sportolókat, kénytelenek viselni, azt is amit a többiektől kapnak.
szaboria1
A felsőrészre illet volna na de így elég borzasztó, ízlés ficamban szenved a tervezője meg az is aki elfogadta.
Csizmás Kond
H jól nézem ezek sízők, n3ekik csak itt lehetett elhelyezni, hogy látszódjon és ne zavarjon egyebet
Szvetlana
Förtelmes, ízléstelen. Messze kimeríti a giccs fogalmát. MIndent arra kell használni, ami annak az eredeti célja volt. Ha ezzel viszaélünk, akkor az már súlyos ízlésficamra utal.
A kalocsai-sárpilisi- sióagárdi népi hímzésminták régen az itt élők ruháit, illetve a háztartásban alkalmazott textíliákat díszítették. Ott szépek, mert odavalók.
De nem a sportruházatra. Mi lenne, ha minden ország ilyen ruházatban versenyezne?
Az lenne egy nemzetközi hagyományőrző sportverseny:))
Tomega
át kérem ez izléstelen! Ezen kívűl ezek a minták a magyar tájegységeket, hovatartozásunkat jelképezik.Miért viseljen egy vasi, somogyi, vagy egy hajdúsági sportoló kalocsait? A magyar csapatot képviselik, nem Kalocsát. Így akár magyar szürkemarhát is lehetne hordaniuk...
bretagne
Szokjanak már le erről az álmagyarkodásról. Elképesztő, milyen izléstelen holmikba járatják sportolóinkat. Már megint közröhej tárgyává válunk. Nagyon szánalmas!
Harkai
Kitöl tudom meg, hogy ez igaz-e valóban?
aquamarin
Ez a minta már a F1 ruházaton sem tetszett... Nem sportruházatra való, szerintem.
csa-csa
@Dr. Felipe: hát nem látod? matyó-matyi-mutyi
Dr plágium
@szaboria1: Azért férfi létemre kikérem magamnak, hogy akár a felsőmet, akár az alsómat hímzés díszítse!
Desischado
Ízléstelen egy förmedvény, annyi szent!
világlátó
No azért ne ilyen hevesen Hölgyeim és Uraim.! Kalocsa nem ezt érdemli. A kalocsai motívumok pedig csodálatosak. Kalocsa népművészete erősen megszenvedi ezt a marketing dömpinget. Alaposan átesett valaki a ló túloldalára.Ezt az elrontott PR. tevékenységet már aligha lehet helyrehozni. Érthetetlen ki és hogy kaphatott engedélyt erre a munkára. Az biztosan látszik, hogy fogalma sincs magáról Kalocsáról, annak múltjáról, hagyományairól, néprajzáról, népművészetéről, az ott élő emberek gondolatairól saját városukról , mai gondjaikról. A mai politika által meghatározott és elfoglalt helyéről sem, mert ha ez utóbbit tudná, nem így cselekedett volna. Már az is felháborító, hogy dobozos ital díszítésére használták fel. Amig egy egy divat dizájn stúdió női ruhadarabokon alig látható finomsággal és csak a leginkább vájtfülü divatdiktátorok számára észlelhető mértékben használták fel, addig frenetikus sikert aratott és arathatna ma is. A kalocsai eredeti motívumok és a halasi csipke mértéktartó alkalmazása igen dícséretes törekvés - szerintem. A sportolók , ha az olimpián tartanának egy bemutatót egy eredeti kalocsaiba öltöztetett szép sportoló lány közreműködésével, kis árubemutatóval, motívum magyarázattal, sőt igazi kalocsai piros paprika fűzérrel, talán érthetővé válna az egész és egy " országimázs " epizóddá lenne tehető.De komolyra fordítva, Kalocsának nagy szüksége volna igazi értékei bemutathatóságára. Kalocsa turizmusa, ma gyógyításra, szorul. A Sárköz egyik kiemelkedő városa, olyan értékekkel, amelyek nagyobb megbecsülést érdemelnének.
varrólány
A téli sportokban nem igazán vagyunk erősek , nem sokáig látszódnak a hímzéses testrészek. Bár ki tudja majd most hátha !:-)
lajospapa
Ez egy jó üzleti ötlet. Annak aki kitalálta.
aborisz
@világlátó: olvastam a bunkó hozzá szólásokat ! Ezeknek semmi sem jó ! Talán simon gabi pártjának a lógóját nem kritizálnák ennyire!
aborisz
@Dr. Felipe: Annak már a németek beőtóztek !
aborisz
@Edy Andre: Te milyen mintát javasoltál volna ?
Január
Aki látta az olimpia megnyitóját láthatta, hogy teljesen új trendek vannak a sport ruházatban, főleg a szín kombinációk gazdagságában. Nem unalmasak, hanem bizony színesek.
Az egész olimpiai környezet teljesen új, színes. Ezért aztán módfelett látványos is.
Maga a megnyitó is a színnel való festészet remeke volt...
Én csak azt sajnáltam, hogy nem az a szép kötött sapka volt a sportolókon Hungary felirattal, amit egy előzetes TV riportban viseltek.
Hasonló sapik már nemzet sportolóin nagyon jól mutattak.
bukfenc
@Dr plágium: február 7., 20:17

és a felvarrt tetkók milyen hímzések?? Ne tagadd!! :))))
mariaberta
Az előbb elfelejtettem "hozzátenni" , -mint ahogy azt az M1-en szokták manapság, mert sokat adnak a választékos megfogalmazásra- hogy a seggre hímzés új magyar hungarikum.
verőce21
A kevesebb több lett volna valóban!
(Ha valaki meglátja ezt a mintát majd a világban, csak egy s@gg jut eszébe.) :)
Dr plágium
@mariaberta: totalsport.hu/hir/botrany-kalocsai-motivum-a-magyar-sifutok-feneken

a ruhákat Kalmár István tervezte (weboldalát itt találhatjátok). Ezt a design-t 2012-ben készítette a FullSport SE felkérésére . Weboldalán a az eredeti terveket is közzétette , ezeket ide kattintva érhetitek el.
krumpliorr
A köz úgy hívja rib.nc tetoválás.

Gyönyörű... Olyan, mint az ország...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.