Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben, Kovács Zsófia pedig ezüstöt szerzett felemáskorláton a tornászok dohai világkupaversenyén pénteken.

A katari viadal honlapja szerint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki – aki az első helyen jutott a döntőbe – 14,933 ponttal győzött. Az UTE sportolója idén a Melbourne-ben rendezett vk-n is aranyérmes volt.

Berki Krisztián nyerte a dohai világkupát

A magyar szövetség sajtóközleményében Berki úgy fogalmazott, érzése szerint a gyakorlata nem volt rossz, összességében jól érezte magát, de az ollónál némileg lassabb volt a felmenetel, illetve a leugrásában volt egy kis hiba.

Az eddigi világkupákat nézve a melbourne-i döntős gyakorlat volt a legjobb, de nagyon boldog és elégedett vagyok, mert ez a kilencedik verseny, amikor megcsináltam a gyakorlatomat, és ezek többsége mind komoly nemzetközi viadal volt.

Kovács Zsófia felemáskorláton 13,066 ponttal lett második, ugrásban pedig 13,933 ponttal a negyedik helyet szerezte meg. A Dunaferr SE versenyzője szombaton a gerenda és a talaj fináléjában is érdekelt lesz.

Kovács elmondta, az első ugrása jó volt, de az érkezése némileg pontatlanra sikerült.

A második ugrásom erősebb volt a selejtezőhöz képest, az is szép volt, ott is az érkezésnél akadt egy nagyobb ellépés. Ezeket kell majd javítani.

Korlátgyakorlatát úgy értékelte, szépen indult, viszont megint nem volt meg egy kéttizedes kötése, és a leugrását is elrontotta.

Így is a második lettem, aminek örülök is, meg nem is.

Edzője, Trenka János szintén kritikusan nyilatkozott.

Szeretünk felállni a dobogóra, szeretünk jól szerepelni, de sajnos ez nem egy édes érem, ez nem fog úgy csillogni, hiszen rontott gyakorlat volt, a leugrását elrontotta, meg nem volt meg az az erősségű gyakorlat, amelyet szerettünk volna és ezért egy picit szomorúak vagyunk.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.