Ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a Magyar Labdarúgás Napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie – mondta Fürjes Balázs.

Mutatjuk, hogy néz ki most a Puskás Aréna – vajon kész lesz a 2020-as EB-re?

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a keddi stadionbejáráson kijelentette: amennyiben a határidő előtt, már november 15-ére elkészül a létesítmény, akkor válogatott mérkőzéssel, ellenkező esetben kettős rangadóval avatják fel a stadiont.

"Már csak az MLSZ-en múlik a szerződés aláírása. Arra várunk, hogy az építtető írásban vállalja-e a november 15-i határidőt, ez a napokban eldőlhet"

- mondta Csányi.

Mutatjuk, hogy néz ki most a Puskás Aréna – vajon kész lesz a 2020-as EB-re?

Az építés irányításáért felelős kormánybiztos szerint öt alapelvet igyekeztek betartani a munkálatok során. Az első a múlt iránti tisztelet, melynek fényében a régi stadion helyén, a Toronyépület megtartásával épül az új, amely küllemében is a régit idézi, ráadásul az elbontott anyagokat beleépítették az újba.

Mutatjuk, hogy néz ki most a Puskás Aréna – vajon kész lesz a 2020-as EB-re?

Fürjes Balázs szintén fontos szempontnak tartotta, hogy igazi, XXI. századi aréna valósuljon meg, azaz a közönség gyorsan és könnyen közlekedjen, a lelátó meredeken íveljen fel, ezzel elősegítve a "katlan hangulatot", illetve így közelebb legyenek a nézők a küzdőtérhez. Szintén alapvetőnek tartotta, hogy a 67 ezer férőhelyes stadion teljesen fedett lesz.

"A harmadik kiemelt cél az volt, hogy több legyen, mint futballstadion. Ennek érdekében 1500 férőhelyes konferenciatermet is magába foglal a létesítmény, a toronyépület pedig múzeumként funkcionál majd, elsőként a névadóról, Puskás Ferencről nyílik kiállítás jövő tavasszal."

Fontosnak tartotta azt is, hogy száz százalékban magyar legyen a beruházás. Megjegyezte, amíg 15 éve a Papp László Sportaréna tervezésében brit és amerikai mérnökök dolgoztak és a megvalósítást francia cég végezte, addig ezúttal mindent magyarok végeztek a tervezéstől a kivitelezésig, csak az külföldi a stadionban, amit Magyarországon nem lehetett előállítani.

Mutatjuk, hogy néz ki most a Puskás Aréna – vajon kész lesz a 2020-as EB-re?

Ötödik pontként kiemelte, hogy nemzetközi szinten átlagos árból kívánták megvalósítani a létesítményt, ennek érdekében nyílt EU-s pályázatot hirdettek, amelyből a legolcsóbbat választották, így a Puskás Aréna áfa nélkül nettó 142 milliárd forintból épül fel. Az összegekről szólva elárulta, a kivitelező napi 142 millió forint kötbért köteles fizetni csúszás esetén.

Mutatjuk, hogy néz ki most a Puskás Aréna – vajon kész lesz a 2020-as EB-re?

A kormánybiztos szerint az építkezés 15 ezer embernek adott munkát, a kecskeméti acélgyárosoktól kezdve a kamionsofőrökön át az építőkig, a munkaterületen pedig naponta 1500-2000 ember tevékenykedik. Az építkezés során 10 ezer tonna acélt és 75 lakótelepi ház felhúzásához elegendő vasbetont használtak fel, a küzdőtér 11 ezer négyzetméteres lesz.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szóval (állítólag) kereten belül van? Mekkora mázli! Ahhoz képest, hogy már most az indulóár 10, tízszeresére van beállítva.
Hogy elég lesz-e? Nyugtával...
Valami Úszö VB-vel kapcsolatos dolgok is így indultak. Emlékezik arra még valaki? Persze, azon kívül, akinek a bank állandóan csenget.
Pegero
"...vajon kész lesz a 2020-as EB-re?"
Nyugodtan álomra hajthatod a fejed kedves Propeller!
NE AGGÓDJ ELŐRE, EL FOG KÉSZÜLNI ! ! !
papa.49
Hát igen vagy elkészül ,vagy NEM KÉSZÜL EL IDŐRE, messze még a vége ennek a bulinak !!!
simmering73
@papa.49: Olyan messze van, mint a magyar válogatottnak az EB szereplés.
papa.49
@simmering73: Azért mert a horvátok elleni meccset esetleg ,,megvették,, az nem jelenti azt, hogy ki is jutunk az EB. de minek is mi leszünk az a csapat amelyiket mindenki HÜLYÉRE VERI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.