A kenyai futó számtalan maratont nyert már meg, most viszont tisztáznia kell magát, mert több doppingvizsgálatot is elsumákolt.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A három T a dopping világában

az egyes országok és a nemzeti Wada-sok hozzáállása és a ténykedése a változó

Mottó:
A létezőben a kulturális politika egyik jellemzője volt a három T; Tilt, Tűr és Támogat!

A legfrissebb hír, hogy egy kenyai távfutót függesztettek fel az előírások megsértésért. A hír szerint „Wilson Kipsang: Kenyan provisionally suspended for tampering and whereabouts failures”. A hírt az IAAF nem régen alapított illetékes szervezete a Athletics Integrity Unit adta közre, nem említvén, hogy igazával ki tárta fel az ügyet. Igazából ez naiv kérdés, mert meglehetősen közismert a kenyai szövetség – hogy is fogalmazzak, hogy ne legyen sértő -: laza és/vagy elnéző hozzáállása. Talán a legjellemzőbb példa lehetne mint Polt Péter a Tiborcz csínytevéseihez. Legalább is remélhetőleg nem vesz rész bennük közvetlenül.
Igen a nemzeti szövetségek sajátságos hozzáállást mutatnak.
Vannak, akik TILTANAK; szigorúan, sőt gyakran túl szigorúan (gondoljunk csak egy pihenőidőben elszívott dzsoint esetére ), mint az utóbbi évtizedekben az amcsik.
Van a nagy többség, ahol TŰRNEK, pontosabban különféle módon diszkréten félrenéznek. Egyesek csak finoman, lásd a hazai illetékes dobó-atlétás ténykedése. Míg máshol tartózkodnak a túlzott kíváncsiskodásoktól; ilyenek a kenyai és a környéki atléták és a kolumbiai bringások ellenőrzése.
Végezetül vannak a TÁMOGATÓK, mint – s tartok tőle nem csak ők, de ők a legpofátlanabbul csinálják – a derék szovj … akarom mondani az oroszok, ahol mindezt államilag szervezik! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.