A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói olimpia esetleges lemondása a legkevésbé tisztességes megoldás lenne a sportolókkal szemben. "Egy ilyen lemondás a legkevésbé tisztességes megoldás. Az olimpiai játékokat nem tudjuk úgy elhalasztani a következő szombatra, mint labdarúgásban egy bajnoki fordulót" - mondta Bach, aki a lausanne-i NOB-központ ideiglenes zárva tartása miatt otthonról végzi a munkáját. Hozzátette: a NOB rendkívül összetett szervezet, ahol csak akkor képesek felelősségteljes döntéseket meghozni, ha azokhoz megbízható és egyértelmű alapinformációkkal rendelkeznek minden nap, a nap 24 órájában.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ez valóban kentaur beszéd

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a Südwestdeutschen Rundfunks –nak nyilatkozott

A sportvezető –az egykori vívó olimpiai bajnok: ő is csapatban azonban csak egyszeres, tőrben és nem csak egy (az is vesztes) asszóban szerepelt, mint hazai kollégája =)) – odanyilatkozott, hogy „lemondás a 206 országból érkező összesen 11 ezer sportoló álmát törné szét.”!
Ami persze igaz, az utána következő, a halasztással kapcsolatos elmélkedés már sokkal kevésbé. Ami pedig a lényeget illeti a NOB közelmúltbéli történetét illeti – na jó csak az Avery Brundage után következők esetében – hát finoman szólva sem igazán egyértelmű az aggódás, legalább is gyanús! =))
Yoda69
Juniusig meg sok minden tortenhet. A homerseklet emelkedessel a virus terjedesi sebessege is lassulni fog, mert 25 fok felett a virus sokkal gyorsabban pusztul a feluleten.
Japan kezeben a dontes hogy megtartja-e vagy sem. Ez nagy felelosseg, es nem lehet a szemukre hanyni ha esetleg a halasztasrol vagy a torlesrol dontetenek. Viszont Japannak erdeke az olimpia megrendezesre, mert ettol remelik gazdasaguk fellenduleset is.
RonaGyuri
@Yoda69: azért ez ennyire nem egyszerű, valójában felveti egy "zártkapús" rendezés lehetőségét is!
vacsi
És ha megtartják, hány ember életét törhetik össze?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.