A mai MTK-Ferencváros örökrangadóval megkezdődik az újabb szezon a hazai labdarúgó bajnokságban. Ennek apropóján érdemes számvetést tartanunk. A címben feltett kérdésre természetesen mindenkinek van egy határozott válasza, ezért igyekszem inkább a számokat segítségül hívni, hogy érzelmektől kevésbé áthatva mégiscsak a lehető legobjektívabb képet kapjuk. Esterházy Péternek ugyan mélyen igaza van: „a szurkoló tisztában van a realitással, csak éppen eltekint tőle” – de mi most kivételesen ne tekintsünk el!

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Gundeleskedő Takács megaszonta,

de a végére egy bölcs félmondat is sikeredett

A szemlelek.blogon a sportriporter rittyentett „HOL TART MOST A MAGYAR FUTBALL?” címmel postot. Mivel megkezdődik az újabb szezon a hazai labdarúgó bajnokságban, ennek apropóján tartotta érdemesnek, hogy számvetést tartson. Szándékai szerint szó szerint „igyekszem inkább a számokat segítségül hívni, hogy érzelmektől kevésbé áthatva mégiscsak a lehető legobjektívabb képet kapjuk”!
A dolognak ad némi pikantériát – igaz a minap közéleti megszólalása is erősen kétoldalas volt -, hogy egy Esterházy idézett elindított=))
Hasonlóképp korrekt az elemzése az UEFA 21.-hely és a 16 európai hely a VB-n, valamint az EB 24 fősre bővítése tárgyában, egyértelműen az orbáni hatalmas fejlődés propaganda dumát cáfolván!
Azonban a slussz-poén az igazi: „Akárhogy is lesz, mi szurkolunk. A magyar labdarúgás ugyan sokszor kicsi és savanyú, de a miénk. És remélhetőleg egyre jobb, élvezetesebb lesz!”.
Nos; a hasonlatban tényleg van valami – talán még a gyereke ellopták vonalban is lehet találni párhuzamot -, de Pelikán „Az új magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk.” mondatához senki sem akarta hozzáfűzni, hogy van remény arra, hogy élvezhetőbb lesz. S ezt még akkor is fontosnak tartom, ha valóban kedvelem a silver tequila-t! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.