Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar úszó visszaérkezett Budapestre, miután a tokiói olimpián 400 méter vegyesen 4. helyezett lett, és kiesett.

„33 évesen már nem tűri az ember, ha így viselkednek vele” – Verrasztó kitálalt az olimpiai élményeiről
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Verrasztó a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek nyilatkozott arról, hogyan élte meg az idei Olimpiát, és hogy mit gondol a jövőjének alakulásáról. 

Nem érzem magam túl jól, megmondom őszintén, annak ellenére, hogy jól sikerült minden. Nem nagyon tudtam még feldolgozni, hogy soha nincs szerencsém

– mondta a sportoló, akinek egész eddigi karrierje soránaz olimpiái mindig rosszul sikerültek. 

Én is biztos sok mindent elrontottam, és tudom, hogy nem tudom kihozni magamból az olimpián, amire képes vagyok, de ahhoz képest, ami eddig volt, ez most hatalmas fejlődés. De úgy gondolom, húsz év után megérdemeltem volna azt a két tized szerencsét, ez az egy, ami bánt. Szerintem mindenki szomorú, mert mindenki ugyanazt gondolja, amit én 

– tette hozzá.

Arról is beszélt, milyen jövőképen állnak jelenleg előtte:

Nagyon sokat nem lehet kihagyni, az felér egy öngyilkossággal, két-három hónap kihagyás nagyon a végét jelenti egy harminc év feletti sportolónak. Most nem tudom, mit kellene csinálnom, ha érmet nyerek, akkor biztosan ez lett volna az utolsó olimpiám, ezt ezer százalékra mondanám. Azt nem tudom, hogy harminc fölött hogy lehet nyerni. Tíz évvel fiatalabb nem leszek, az biztos, ezen nem tudok változtatni.

Majd egy-két szóban utalt arra a világra is, ami az Olimpia színfalai mögött zajlik, és amiről a laikusoknak fogalmuk sem lehet. Ezzel pedig nem festett túl kellemes képeet:

Szeretek úszni, de azért van egy-két dolog, amiből nagyon elegem van, és azt 33 évesen már nem tűri az ember, ha így viselkednek vele. Ezen el fogok gondolkozni, hogy melyik a fontosabb nekem, s hogy mit bírok még ki. Aki ismer, az tudja, mi zajlik itt húsz éve, ahhoz képest elég jól bírom.

Forrás: blikk.hu, Sport 24
Fotó: MTI/Kovács Tamás

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
most kellene abbahagyni, még emelt fővel...attól mi még szeretni fogunk.
justhpeter
Szerintem Verrasztó Dávid nagyon jól úszott, gratulálok a helyezéséhez. Annyit megjegyeznék, hogy aki nem így gondolja, az csinálja utána, mindenki elött ott a lehetőség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.