Zilai János személyében magyar játékos is részt vesz a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) európai felmérőjén, amely Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjában zajlik.

Egy magyar játékos is részt vesz idén az NFL európai felmérőjén

Fotó: CHRIS J RATCLIFFE / AFP

Az International Player Pathway program keretében 43 játékos gyűlt össze az eseményen, amelyen hétfőn személyes interjúkat tartottak az NFL-klubok megfigyelői és volt játékosok vezetésével.

Kedden már a Tottenham Hotspur 2019-ben átadott, ultramodern stadionjában mutatták meg magukat a játékosok, ahol vasárnap az Atlanta Falcons-New York Jets összecsapást rendezték, most vasárnap pedig a Jacksonville Jaguars és a Miami Dolphins találkozik egymással alapszakasz-mérkőzésen. Az eseményen körülbelül száz újságíró, fotós és operatőr vett részt, először az egyik legnépszerűbb gyakorlatot, a 40 yardos futást rendezték meg, majd távolugrás és ingafutás következett. A felmérők egész nap zajlanak.

Zilai János, a Fehérvár Ethroners magyar válogatott linebackere a 26-os számot kapta a csoportban, a résztvevők pedig rendkívül barátságosan, folyamatosan egymást bíztatva teljesítették a feladatokat.

A teszten a kiválasztottak meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a létszámot, és az újabb kiválasztási kör után a futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a következő szezonra.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.