„Nálunk a verés megengedett volt” – hangzott a megdöbbentő vallomás a kétszeres olimpiai bajnok (1976: Montreal, 1980: Moszkva) tornásztól.

Moszkva magyar olimpiai bajnoka kiállt a testi fenyítés mellett: "Az edzőm kegyetlen ember volt, de letérdelek előtte és megcsókolom a kezét"

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Magyar Zoltán azután beszélt erről a Blikknek, hogy az ötkarikás játékokon ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Cseh László, valamint több társa azt állítja, hogy edzőjük, Turi György verte őket. A nyilvánosságra került esetek hatalmas felháborodást keltettek, de időközben más sportágak kapcsán is kiderült, hogy ott is bevett szokás volt az erőszak.

Magyar úgy fogalmazott, az ő gyermekkorában a lelki és a testi fenyítés a sport része volt, éppen úgy, mint a gyűrű vagy a gerenda.

Az edzőm kegyetlen ember volt, de letérdelek előtte és megcsókolom a kezét, mert ez kellett ahhoz, hogy belőlem kétszeres olimpiai bajnok legyen

– mondta a bulvárlapnak a karrierje során három világ- és Európa-bajnoki címet is gyűjtő legenda.

– Ma már más világ van, de amikor én voltam gyerek, az ötvenes-hatvanas években, elfogadott volt, hogy ütöttek minket otthon, az iskolában és a sportpályán.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
elpuhult a világ, nem véletlen az a sok buzeráns, és még parádéznak is..
istván irén
akár a seggét is csókolhatod,ha az én gyerekemet meg ütné a belét taposnám ki
inhuman
Hogy nézel ki, Magyar Zoltán?
Nem szégyelled magad?!
A kutyát nem érdekli a sikered. Szar ember vagy és széthíztál, mint atom - Kompenzálod a gyererekkori sérüléseid geci?
Mindenáron siker? - "parancsra tettem", "ha én nem teszem, megteszi valaki más" - emberileg leszerepeltél, egy nagy nulla vagy !!!

Már régen elfelejtettelek, és erre te előállsz ezzel a szar szemét dumával?
Szétfejellek, a kurva anyád, te elhízott emberi hulladék!
inhuman
És még büszkén fényképezkedik is ez az elhízott, meghülyült igénytelen kivénhedt geci...
Teljes döbbenet !!!
Rizikó
Egyetlen szemtelen kölyöknek sem ártott még meg, ha nyakon vágták! Egy edzőnek sem kellene szégyenkezni emiatt!

Amúgy a jelenlegi gyereknevelési trendek szerint hihetetlenül sok idegbeteg felnőtt lesz a társadalomban. A kis kölykökkel elhitetik, hogy nekik mindent szabad, akkor jó fejek, ha lázadnak minden ellen és pótolhatatlan személyiségek.
Elvégzik a kommunikációs főiskolát, mert tanulni azért erőfeszítés lenne, aztán a drogba, alkoholba menekülnek, mert a világ nem érti meg őket!
Nagy nehezen felveszik valahova dolgozni, aztán mivel alázat nincs bennük, már másnak repülnek! Nagy mellény, arc, vélemény van, intelligencia, tudás és empátia meg nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.