Remek kezdeményezéssel nyitott 2021 nyarán a világ egyik legnagyobb nemzetközi esport szervezete, a Global Esports Federation.

Érdekli az esport? Exkluzív környezetben izgulhatunk a magyar versenyzőért!
Kép: Pixabay

Megelégelték, hogy az esport versenyek szinte mindig kizárólag ugyanazokról a játékokról szólnak, a szervezők úgy döntöttek, hogy kiszélesítik a nemzetközi esport határait. Olyan játékokat és közösségeket kerestek, akik bár rengetegen vannak, minőségi versenyből kevés jut nekik.

Így esett választásuk a MOBA-k királyának számító, de a LoL által beárnyékolt Dota2 közösségre, a FIFA nyomása alól kitörni vágyó PES (most már eFootball) versenyzőkre, és a verekedős játékok szerelmeseire, egy kis Street Fighter 1v1 képében.

A hazai rajongók legnagyobb örömére, a remek kezdeményezés mellé a Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség is beállt.

Egész hétvégén magyar közvetítéssel hozza el az eseményt az itthoni közösségeknek, mindhárom játék küzdelmeit végig közvetítve.

Minden versenyszámot magyar kommentátorokkal izgulhatunk végig a két nap során, a jó hangulat ezúttal is garantált lesz. A PES (eFootball) meccseket Eddie és Knaksz tolmácsolásában izgulhatjuk végig, a Dota2 küzdelmekre Zen és Doedie ülnek be. A Street Fighter bunyók csattógó pofonjainak magyar hangjai pedig Bengac és Spirit lesznek.

Az izgalmakat a szombati PES döntő nyitja, magyar idő szerint 6:30-kor.

Hogy még inkább érdemes legyen felkelni a 32 döntőbe jutott játékos küzdelmeire, arról egy magyar versenyző, Keresztes Hunor, alias CUJO gondoskodik. A GEG 2021 egyetlen magyar indulóját reméljük egészen az éremosztásig követhetjük, melyre 13:00-kor kerül sor.

Impozáns helyszín, igazi luxus

A verseny helyszíne Szingapúr egyik legexkluzívabb hotelkomplexuma, a Resorts World Sentosa lesz. A 7 hotelből álló szálloda birodalom 11 éve épült, mintegy 15.000 négyzetkilométeren, 5 milliárd dollárból. Az összesen 1500 szoba mellett vízi vidámpark, akvárium, kaszinó, múzeumok, Universal Studio élménypark, éttermek és wellness centrumok várják majd a versenyzőket.

A komplexum egyik legnagyobb látványossága minden bizonnyal a víz alatti hotelszobákkal bíró Ocean Siutes.

Exkluzív környezet, ritkán látott esport játékok, magyar versenyző és élő közvetítés mindkét napról? Mi kell még?!

Üdítő színfolt lesz a mostanra talán már kicsit monoton esport versenyek világában ez az esemény, így biztosan izgalmas hétvégének nézünk elébe.

Nézzen be hozzájuk élőben (a közvetítést ezen a csatornán találják majd).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.