Ma indul újra a labdarúgó NBI, a Puskás Akadémia-Ferencváros pótlásával. 

Megkérdezték a felcsúti csapat edzőjét, lehet-e bajnok a Puskás Akadémia – Ezt mondta!

Hornyák Zsolt, a felcsúti csapat vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Debreceni VSC – Puskás Akadémia mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. október 24-én. A Puskás Akadémia 3-0-ra győzött. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Megkérdezte a Nemzeti Sport Hornyák Zsoltot, a Puskás Akadémia vezetőedzőjét, hogy

Lehet-e bajnokcsapat a Puskás Akadémia?

Az edző ezt válaszolta: 

„Nagyon óvatosan kezelem a témát. Klubon belül nem került még szóba az aranyérem megszerzése, de nem lenne ellenemre, ha sikerülne... Ehhez azonban stabil háttér kell, s a bajnokság első fordulójától az utolsóig versenyképesnek kell lennünk. Bár tudunk eredményesen játszani, a Ferencváros és a Fehérvár ellen is jó meccseket vívunk, olykor szerényebb képességű csapatok ellen veszítünk értékes pontokat. Ha európai szinten helyt akarunk állni, nem elég fél év a további építkezésre, rengeteg munka vár még ránk.

Örülnék, ha a jövőben állandó bajnokaspiránsként emlegetnének minket, de nem ezzel a céllal vágtunk neki ennek az idénynek sem, hanem azzal, hogy nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzünk, amellett, hogy fiatal akadémistákat építünk be.”

A Hornyák által emlegetett stabil háttér megvan, hiszen eddig összesen 80 milliárd forint ment a felcsúti focira, utánpótlásra, profi csapatra összesen. Az NBI-es klub költégvetése már régen dobogós.

A Felcsút nyáron már másodszor indulhatott nemzetközi kupában, 5-0-s összesítéssel verte ki őket a lett Riga Futball Iskola nevű csapat.

Forrás: 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Már a kérdés is komolytalan, ahogy a bajnokság is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.