A Mol pénteken közölte, hogy nem hosszabbítják meg a 2010-ben kötött szponzori szerződést a Fehérvár FC-vel.

Reagált a fehérvári focicsapat a Mol közleményére
Fotó: molfehervarfc.hu

A Mol 13 évig volt a futballklub főtámogatója.

Köszönjük az elmúlt 13 évet! A magyar sport meghatározó támogatójaként kiemelkedően sikeres volt az együttműködésünk. A Fehérvár FC tulajdonosával elindított közös munka célja az volt, hogy itthon is létre hozzunk egy professzionális labdarúgó klubot, ahol tiszták a folyamatok, hosszú távon biztosítottak a feltételek és üzleti alapokon nyugszik a működés. Bízunk abban, hogy ez a váltás, az új impulzusok jó hatással lesznek az egyesületre, a városra és újra a sikeres pályára terelik a csapatot. Köszönjük a klub valamennyi játékosának, szakemberének és vezetőjének a közös munkát és az elmúlt éveket. 2010-óta a magyar labdarúgás nemzetközi mércével is nagyot lépett előre, és minden magyar büszke lehet az eredményekre

– mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója a közlemény szerint.

A klub reagált a közleményre: a következő szezonban Fehérvár FC néven indulnak.

A MOL Nyrt. nem kívánta meghosszabbítani csapatszponzorációs együttműködését klubunkkal, így klubunk tulajdonosa és vezetősége ezt is figyelembe véve dolgozza ki a jövőre vonatkozó pénzügyi és szakmai terveket.

Forrás: molfehervarfc

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A VIDI A MOL nélkül is +mutatja!!!??
Na majd +látjuk!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Azt írják a klubnál,hogy a foci az előre lépett., fejlődött,ám a csapat meg kiesett, a fejlődésből kimaradt!Erről kellene írni, hogy hogy van az, hogy rengeteg pénzbeli és egyéb támogatást kap a csapat és ez a csapat helyezésén nem javít, inkább ront! Mit csináltak a vezetők ezzel a klubbal?Ott volt a rengeteg pénz , a sok jó játékos, a második legjobb állománnyal rendelkezett a csapat , s ennek ellenére már évek óta csak kínlódik az NB I-ben.Hogyan van ez?Rossz hatással van a sok pénz a játékosok moráljára, vagy a vezetők nem értenek a klub vezetéséhez?Ennyire még nem vezettek rosszul csapatot az országban.A rossz eredményt előre lehetett borítékolni, miért vártak a végsőkig azok akiknek a döntés a kezükben volt?Ha a MOL anyagi támogatása nem a köz pénzéből lett volna, szerintem már régen rendet raktak volna a klubnál, de hát a könnyen jött pénzzel nem igazán gazdálkodtak okosan, s ennek most itt van az eredménye, a főszponzor megvonja a támogatást!Gondolom Fehérváron most észbe kapnak, de hát mindenki tudja hogy finggal nem lehet tojást festeni, nehéz lesz nekik a Kecskemét anyagi szintjére süllyedve ezüst vagy bronz érmet szerezni.Bár amint a példa mutatja nem lehetetlen.Ha a város nem fog össze és veszni hagyja a klubot, akkor a Videotonra csak emlékezni fogunk, és nem látunk ebben a városban sem magas szintű focit, de az is lehet hogy más sportot sem.
human
Üzleti alapon nyugvó foci? Bár látnánk egyszer ilyet. Valójában Orbán által közpénzből kitömött oligarchák Orbán utasítására támogatnak klubokat vagy éppen vásárolnak klubokat.
Például a Metalcom építhette fel a kerítést a határon és tartja fenn évi 6,5 milliárdért, ami hát valljuk be egész Európát védi a migránsoktól, zombiktól és a pollentől is talán. Aztán egy nap a Metalcom tulaja rájött, hogy neki meg kell vásárolnia a Honvédot.
Az is feltűnő, hogy minden sportszövetség élére vagy fideszes politikus, vagy egy fideszes oligarcha került. Még a korcsolyaszövetség vagy akár a természetjárók szövetsége élére is.

Hogy miért tesz Orbán minden sportág élére egy fideszest? Nehezen hinném, hogy például Kósa Lajos oly annyira fanatikusan imádná a jégkorcsolyázást. Az egész a pénzről szól. Az állam önti a sportba a támogatást és az emberei azok akik felügyelik, hogy megfelelően át legyen folyatva a pénz a szövetségen oda ahova valóban szánják. Magyarul pénzmosoda az egész magyar sportvilág.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.