Soha nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni – üzeni a 20 éves magyar játékos, aki nemrég céltáblává vált.

„Nem így akartam nyerni” –  Videóban kért bocsánatot a közellenséggé vált magyar teniszező

Kép: Amarissa Kiara Toth / Facebook

Nem gondoltam volna, hogy pályafutásom első WTA-főtáblás sikere ekkora vihart kavar. Nagyon sajnálom a történteket, tisztelem Csang Suajt játékosként és emberként is. Soha nem állt szándékomban tiszteletlennek lenni, bántani vagy felzaklatni senkit, kiváltképpen az ellenfelemet

– Mondta el Tóth Amarissa csütörtökön, egy videóban.

Mint beszámoltunk róla, a 20 éves magyar játékost a keddi meccse után hurcolta meg a közvélemény: egy megszerkesztett videó alapján ugyanis úgy tűnt, mintha a Hungarian Open Budapest Grand Prix tornán azzal jutott volna tovább, hogy eltűntette a salakon ellenfele labdájának nyomát. Tóth azt is hozzátette:

Tisztában vagyok vele, hogy nem kellett volna úgy ünnepelnem, ahogy a meccs után tettem, ezt sajnálom. A meccs hevében elragadtak az érzelmeim és a pillanat. A teniszre koncentráltam, nem így akartam nyerni

Reményei szerint lesz lehetősége beszélgetni Csang Suajjal, és elmondani neki, milyen rosszul érzi magát, hogy a meccsük így ért véget.

Tóth a csütörtöki nyolcaddöntőben alulmaradt az ukrán Katerina Baindllal szemben, így búcsúzott a tornától.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Egyrészt a bírói tévedés a játék része - sajnos..és amíg ez a szabály, ezt kell elfogadni! -, így a tiszteletlenséh és sporzszerűtlenség az volt, hogy hosszan reklamált a kínai!
A döntés után nyert egy pontot, a magyar színekben teniszező lány simán letörölhette a salaknyomot. Azt már úgysem vizsgálta volna senki, hiába a hiszti. Egyébként pedig van felvétel róla - kínai összevágott-hamisított is -, ha továbbra is turnézna a sérelmével a kínai!
Végül pedig az ünnepléshez.. A kínai lány nem sérült meg! Egyszerűen durcás lett. Ezzel elvette a magyar lány életének legnagyobb sikerét - 500 ranglista hely különbség nem kis dolog! EZ sportszerűtlenség! Jól tette Toth, hogy ünnepelt.
Nem kell az álszent-PC nyavalygás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Egy két nyert szettig tartó mérkőzésen a gyengébben játszó - egyébként a ranglistán 500 hellyel előrébb álló - kínai fejben elfáradt, majd a bírói tévedés matt megtört. Ezután elvesztette az adogatását és valószínűleg bukta volna az első szettet. Próbált arcvesztés nélkül veszíteni, de ezt az ellenfél besározásával próbálta elérni.
Ez gusztustalan és sportszerűtlen húzás volt!
nemkati
Tanulság: nem szabad elhamarkodottan ítélni, amíg az ember nem ismer minden tényt. Ebben a történetben többen hibáztak, de a vesztes Tóth, akinek első WTA-főtáblás sikerének örömét utólag elvették.
Namely
@Dr. Proktor: "NERes stílus... "
Tudtam, hogy lesz min egy szerencsétlen, kattant majom, akinek erről is a belpolitika jut az eszébe :D
Dr. Proktor
@Namely: Tipikus fideszes viselkedésforma... - csak ezért!
Namely
@Dr. Proktor: nem. Azért jut eszedbe konkrétan mindenről, mert kattant vagy.
Emmersson71
@Dr. Proktor: Olvass már utána RENDESEN az esetnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.