A csoportjában éllovas magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte szombaton a vendég szerb csapatot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így ha kedden Litvániában is begyűjti a három pontot, akkor kijut a jövő évi németországi kontinenstornára.

Óriási focisiker: egy lépésre az Eb részvételtől a magyar válogatott

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Varga Barnabás találatával 21 perc után szerzett vezetést, majd Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek, akik nem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Sallai Roland bombagóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen nemzeti együttes a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét, és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

Eb-selejtező, G csoport, 7. forduló:

Magyarország-Szerbia 2-1 (2-1)

------------------------------

Puskás Aréna, 58 215 néző, v.: Francois Letexier (francia)

gólszerzők: Varga B. (21.), Sallai (34.), illetve Pavlovic (33.)

sárga lap: Varga B. (78.), Botka (93.), Kalmár (94., lefújás után), illetve Milenkovic (77.)

kiállítva: Kalmár (a lefújás után)

Magyarország:

-------------

Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 62.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 84.)

Szerbia:

--------

V. Milinkovic-Savic – Erakovic (Tadic, a szünetben), Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Radonjic, 75.), Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, a szünetben) – Lukic (Ratkov, 84.), Mitrovic, Gacinovic (Djuricic, 67.)

I. félidő:

----------

21. perc: Sallai indította a jobb szélen Negót, aki betört a büntetőterületre, majd középre gurított Varga Barnabáshoz, a ferencvárosi támadó pedig közelről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

33. perc: jobb oldali szerb szöglet után Pavlovic csúsztatott a jobb alsó sarokba (1-1).

34. perc: Nego a középkezdés után indult meg a jobb oldalon, Sallaihoz emelt, aki egy pattanás után 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott (2-1).

Telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a kivonuló csapatokat. A magyar szurkolók az egyik kapu mögötti részt mind a három szinten piros-fehér-zöldbe borították, emellett felhúzták Rózsa Sándor arcképét és a híres betyár egyik mondásával üzentek a válogatottnak: "ha mindönki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkó mindön úgy lösz, ahogy lönni köll".

Az első öt percben egyértelműen Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai voltak kezdeményezőbbek, a hazai csapat támadólag lépett fel, próbálta irányítani a játékot, de később kiegyenlítetté vált a találkozó és többnyire a két büntetőterület között zajlott a játék. Az első igazán veszélyes akciót negyedóra elteltével a szerbek vezették, a magyar ellentámadásnál pedig Szoboszlai csinált bolondot a védőjéből, azonban Nego 16 méteres lövését blokkolták. A szögletből aztán ismét a vendégek vittek végig egy gyors kontrát, két támadó vezette a labdát egy magyar védőre, de végül Dibusz lefülelte Zivkovic kulcspasszát. Amit a szerbek nem tudtak gólra váltani, azt néhány perccel később a magyarok igen: Nego passza pontos volt, Varga Barnabás pedig ebben az idényben 19. alkalommal talált be. A góltól még jobban felbátorodott a magyar csapat, amely ebben a periódusban uralta a játékot, volt is néhány ígéretes akciója, de nem sikerült növelnie az előnyét. Bár a vendégek kissé váratlanul szögletből egyenlítettek, örömük alig egy percig tartott, mert Sallai bombagólja visszaállította a két csapat közti egygólos különbséget. A szünetig hátralévő bő tíz percben többet volt a labda a szerbeknél, de ismét mezőnyjátékkal telt az idő komoly helyzet nélkül.

Térfélcserét követően hatalmas lendülettel vetették magukat a küzdelembe a szerbek, akik beszorították a magyar csapatot. A fölényük kétszer is góllá érett, de mindkét találatot érvénytelenítette a bíró les miatt, így a hazaiak megúszták az első tíz percet, utána pedig kiszabadultak a szorításból. Bár a folytatásban is többet birtokolták a labdát a vendégek, fölényük korántsem volt már annyira nyomasztó, sőt, a veszélyes magyar kontrák egyikének végén Varga Barnabás a keresztlécre fejelte a labdát. Az ismét megélénkülő mérkőzésen a szerbek is közel kerültek az egyenlítéshez, ugyanis egy támadáson belül Tadic és Pavlovic is a bal kapufát találta telibe. A lüktető és élvezetes csata Bolla ziccerével folytatódott, de Sallai remek passza után a Servette futballistája eltévesztette a bal alsó sarkot. Az utolsó negyedórában a nemzeti együttes már próbálta tördelni a játékot, hogy megőrizze minimális előnyét a lefújásig, de ha lehetősége volt, ugyanúgy támadásba lendült, ezekben pedig nagyobb veszély volt, mint a szerb akciókban. A hatperces hosszabbításban kissé beszorult a magyar válogatott, de kivédekezte a hátralévő időt, így az Eb-részvétel kiharcolásának küszöbére ért.

A lefújás pillanatában a két csapat játékosai még összeakaszkodtak – Kalmár második sárgával piros lapot is kapott –, de miután szétválasztották a feleket, a magyar futballisták és a szurkolók érezhetően már-már a kijutást ünnepelték együtt.

A csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 – 9- 2 13 pont

2. Szerbia 6 3 1 2 10- 6 10

3. Montenegró 5 2 2 1 5- 5 8

5. Litvánia 6 1 2 3 6-10 5

4. Bulgária 6 – 2 4 3-10 2

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Már attól függ kinek siker , mert amennyi forint milliárdokat már beleöltek, ahhoz képest csak kevesek sikere , másban volna inkább siker , pl az infláció csökkentésbe amit a fidesz produkált, vagy éppen Európa legmagasabb áfájának 27% mérséklése , a forint erősödése az volna a siker minden magyar számára .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
Már attól függ kinek siker , mert amennyi forint milliárdokat már beleöltek, ahhoz képest csak kevesek sikere , másban volna inkább siker , pl az infláció csökkentésbe amit a fidesz produkált, vagy éppen Európa legmagasabb áfájának 27% mérséklése , a forint erősödése az volna a siker minden magyar számára .
Péter2
@Philip Marlowe: Magasról teszek a focira , ez nem észjáték, így nem is érdekel és sohasem érdekelt , csak a pénz volt bele kár , sohasem térül meg, sem így, sem úgy , és az egyik legkorruptabb játék , ámbár az is lehet bunda volt , mert a gazditok a siker érdekében mindent megtesz vásárol magának , ti meg véresre tapsoljátok a tenyereteket , hát ez a ti bajotok !
namihami
Egy beteg elme hobbija, amire a jelenlegi gazdasági és erkölcsi helyzetben semmi értelmes(!!!) szükség nincs és nem is lenne!
Amire jó, az csak a nacionalizmus és az ún ""magyarság"" túltolása, de főleg a pénzmosoda hatodik fokozatba kapcsolhatósága! A cél nem egyéb, mint a ""szurkolók"" állandó hadrafoghatóságának biztosítása és az adó-, a TAO- és egyéb láthatatlan forintmilliárdok szem, ellenőrzés és ellenőrizhetőség elől mentése!
De a Nagy Fociimádat célja főként a ""szurkolócsűrhék"" Ötödik Hadoszlopként való állandó készültségben és a kormányhoz nem kapcsolható bevethetőségének szerepe! (lásd a Tv székházi bukta--és az azt követő sz@rkeverés)
Yoda69
Gratulalok a válogatottnak.
Remeljuk nem nagyon fognak beegni jovore az EB-n.
jancsipapa
@Péter2: Tévedsz , focizni ( is ) csak ésszel lehet . De, mint láthatjuk ,olvashatjuk fröcskölődni lehet ész nélkül is...
Clavigo
@Philip Marlowe: Annak vakerjál,,akit eltartasz,,Fülöpke. Nehogy már kötelező legyen szeretnem a büdöslábú Gazdád szaros hobbyját... Buzika,,egyenlőre még az én adóm is ebbe a szarba megx bele,,,,,az oktatás- egészségügy helyett.. Vegyél vissza a pofádbol ,kiscsíra.. Még egyszer... " Leszarom ",,oszt jó napot.
Clavigo
@Philip Marlowe: Kiscsíra,,emlékszel még Andora- magyar meccsre...? Csillapodjál,,hülye gyerek...
Péter2
@jancsipapa: Ha ész kellene hozzá akkor elég buták vagytok , mert Afrikából nem egy kettő " játékos jött , aki még a nevét sem tudta leírni , de bármikor lerongyol benneteket , igaz azok nagy nevű csapatokba fociznak , meg akik így gondolják, hogy ez így jól van ennyi beleölt pénzért ez sikertörténet az menjen el szakpszichológushoz , mert valami nincs nála rendben , tudod a buta, beteg ember nem ismeri az arányosság elvét ! Aztán lassan lenyugodhattok , mert mihelyt olyan csapatokkal találjátok szembe magatokat , ahol már tétnek komoly anyagi értéke lesz jönnek maja a vereségek sorai , " jók lesztek " bohócnak "
Clavigo
@KisTehen: Kis hülyém...ne szégyeld ,hogy ekkora barom vagy.. Elég,ha anyád szégyenli...
namihami
@Philip Marlowe: 15.57: Talán mindaz vagyok (a többi megszólított nevében nem akarok beszélni), amit leírtál, de egy hülye bugris híve mégsem, akinek ebben a lerohadó gazdasági és rohamosan süllyedő szinvonalon vegetáló országban elég egy agyilag folyamatosan leépülő elmebeteg víziója a saját komikus önértékeléséből adódó tevékenysége már sikeresen Európa szégyenpadjára és az Unio utolsó előtti helyére rohasztotta le országát!
És bár a személyeskedés (eddig és tán eztán se) célom, de fenti jelzőid kb annyit érnek, mint vaklónak a kontaktlencse! Ti vagytok az a kategória, amelyik minden rendszerben rátaláltok az éppen aktuális ""lovastengerész, rákosi, kádár, orbán..."" --féle se..hez vezető legrövidebb útra! És önigazolásképpen jön a fenti megnyilatkozások sora!
Mégegyszer és utoljára: a magyar focinak nevezett pénzmosodára minden egyes forintot kidobott pénznek tartok, ami csupán a ""szurkolóknak"" nevezettek kötőféken tartásának egyik módja! Egyébiránt, ha magyarságnak a focibuzink hobbija az alapismertetője, akkor tényleg nem vagyok magyar!
Clavigo
@Philip Marlowe: Napi fülöpke...kezdesz unalmas lenni..Csitora van,,alukáljál.
Sakk Matt
@Horizont: tegnap, 14:00 - Szemészet időpont január 14. - október 9.-én kérve. Mondjuk az kéne, hogy ismét 2-3 hét legyen a várakozás maximum, mint 2010. előtt!
namihami
@Philip Marlowe: 09.37: ""Mert ha csak egy picit is úgy érzitek, hogy magyarok vagytok, akkor legalább most befoghatnátok azt a kibaszott libsi pofátokat!!!
Világos?""
Nem! Legfeljebb az a szép, irodalmi stílusod!
namihami
@Maccska: 10.26: Szerinted az mégis miért ""libernyák ellendrukkerség"", ha egy elmebeteg által és formában anyagilag és minden egyéb módon túltolt priváthobbi akkora összegeket visz el egy olyan kasszából, amin csak lyukak vannak! Ne gyertek nekem a ""nyugati pénzekkel"", mert ott (nagyon minimális kivétellel) vagy a szponzor (milliárdos) vagy a foci szinvonala tartja el a költségeket! Ami a hazai (most éppen--50 év után--- némi eredményt elérő) focira még mindig messze nem jellemző! Ha mégis akad néhány magánszponzor, az pedig a kizárólagosan állami és túlszámlázott megrendeléseivel igazolja a ""magyar foci"" létét! Kellenek a nevek?
Ahogy a szocializmusban is ez volt a néphülyítés (egyik) módja, mára ismét az lett! Ezek a harmad-, negyedrangú hazai és kinti ""szupersztárok"" (egy-két kivétellel) csak a jövedelmük nagyságával sztárok, egyébként odakint a vonal mellől dobálnák vissza a labdát! Persze---vakok közt a félszemű...és a hazaiak, hááááát ennyik!
Vajon ez mitől ""rárontás"" egy olyan nemzetre, ahol még nem a ""Futbólia"" van kötelezően kiírva a határok mentén? Mert ezeknek a pénzeknek mi, libsibolsik egyrésze öt-tíz, ennél fontosabb helyet keresnénk inkább?
balos
@Maccska: A Duna parti nyilas piknikre már nem emlékszel?Pedig ott volt az egész familiád,hogy az aranyat begyűjtse a levetett cipőkből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.