Szoboszlai Dominik ismét megkoronázta kivételes teljesítményét, miután a UEFA a forduló legszebb góljának választotta a magyar válogatott csapatkapitánya remek találatát – írta meg a Telex.

Szoboszlai gólja vitte a pálmát az EB-selejtezőn

A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A szurkolói szavazáson diadalmaskodó Szoboszlai cselezős gólja Montenegró ellen, az Eb-selejtező zárómérkőzésén aratott sikeréből született.

A gól káprázatos mozdulatsorokkal kezdődött, amikor Szoboszlai a tizenhatos vonalánál magabiztosan kicselezte az első védőt, majd a másodikat is az ötös sarka közelében.

A végén pedig hajmeresztő sebességgel és pontossággal zúdította a labdát Djukic kapujának jobb alsó sarkába, egy olyan találattal, amelyet a kapusnak tehetetlenül kellett néznie.

A Telex megírta, hogy Szoboszlai mindössze másfél perc alatt fordította meg a mérkőzés állását, és ezzel segítette a magyar válogatottat a csoportgyőzelem elérésében, továbbjutva az Európa-bajnokságra.

Forrás: telex

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.