Már fél év sincs hátra a párizsi olimpiáig, amelyre mostanáig tizenhat medencés úszó és három váltó szerzett kvótát. A dohai világbajnokság nem mutatta meg a valós erőviszonyokat, ezért összeszedtük, kik vívhatják még ki az indulás jogát, kitől várhatóak a legjobb eredmények.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Orbán& Co.-nak beválni látszik

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az olimpiai esélyekről

Mottó helyett egy releváns tény:
A nálunk szajkózott mondás
– bár ez nem az orbáni propaganda kitalációja –
vakójában egy kiragadott részlet erős félre-értelmezéssel:
„l’important dans la vie,
ce n’est point le triomphe, mais le combat ;
l’essentiel ce n’est pas d’avoir vaincu,
mais de s’être bien battu.”

Na jó csak az egykor standard és megbízható eredmény-szállítónak számító magyar medencés úszóválogatott esélyeiről. Különös tekintettel a dohai vizes világbajnokságin elért eredményekre. Kiemelte, hogy igaz, hogy csak egyetlen árva dobogós helyezést (bronzérem) értünk el, de 15 döntőbejutásunk volt. Hozzáfűzte: ezt a VB-t „sok nagy név kihagyta, a 22 tavalyi egyéni aranyérmes közül is csak hét nevezett rá.”
Valamint, hogy „az egyéni számokra csak olyanokkal neveztünk, akik már megúszták a párizsi induláshoz szükséges szintidőt”
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nem egészen így gondoltam,

de most az index.hu „A párizsi olimpia dönthet a sporttámogatásokról” cikke okán kiderült, hogy így is igazam van

Az úszók főnökének jóslásai mellett íme kormányzati „lelkesítés”, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az InfoRádiónak adott interjújában mondta el. Ő is kiemelte, hogy: „ Június végére kétszáz kvóta körüli létszám jöhet össze, ami (szerinte) minden várakozást felülmúlna”. Azonban ő hozzátette, hogy szerinte ( persze ezt nem mondta, egyértelmű állításként tette): ez „biztosíték lenne arra, hogy nagyon eredményes olimpiát zárjunk”! =))
Azontúl, hogy nem kis mellveregetéssel beszámolt arról, hogy előre odaadták sportágaknak és MOB-nak a teljes évi pénzt (???), némi fenyegetést is hozzáfűzött: a sportágak átkerülhetnek az egyik kalapból a másikba, a „annak változik a támogatása. Ha nem úgy teljesít, ahogy azt közösen kialakítottuk, és ahogy azt önmagával szemben is egyébként elvárja, az együtt járhat azzal, hogy 2025-ben már kevesebb támogatást kap. ”!! =))
Oersez azt is, hogy: „Aki önmagán felül teljesít, vagy olyan eredményt produkál az olimpián vagy a többi nemzetközi sporteseményen, ami indokolttá teszi, hogy nagyobb támogatást kapjon, abban az esetben pedig aszerint fogunk eljárni”!!!
Pikáns az „ami indokolttá teszi” frázis!!! =))
Pusztai
@RonaGyuri: Ha visszanézzük az olimpiai érmeket elég furcsa eredményeket látunk.
Pl hatalmas sikert kajbáltak Rió után aztán kiderül, valójában két nő hozta a zömét: Hosszú Katinka . és Kozák Danuta.
Kivesszük ezt a kettőt ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.