A sófogyasztás visszafogása jelentősen csökkentené a magas vérnyomásos betegek számát.

Forrás: Nana
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...beleszámolták a járda sózását is....
dragonita
Tengeri sóval szoktam főzni, 2 és fél hónap alatt elfogy 1 kg. Ha véletlenül teába is azt teszek, akkor több. :D
Kutyafüle
Azért én ezen elgondolkodtam.Érdemes jobban odafigyelni a főzésnél.Sok zacskós terméknek így a leveseknek is magas a sótartalma.@dragonita: Egyszer apukám teáját véletlenül köménymaggal főztem, elnéztem a fűszeres üveget......hát nem dicsért meg!
palika
ebből húsfeldolgozóban mennyit használnak el?
silber13
Miről is ír a "NANA" selejt firkásza? Mennyi a sófogyasztásunk? Szerencsétlen!!
csikknorisz
"Tudjuk, hogy az egészséges táplálkozás  része a  mérsékelt só bevitel. Ahogy az egészséges táplálkozás egyre nagyobb teret hódít, úgy kezd el mindenki félni a sótól. A köztudatba beivódott az a nézet, miszerint a só egészségtelen, emeli a vérnyomást és érelmeszesedéshez vezet. Ez azonban hatalmas tévedés! A felnőtt szervezet átlagos napi só igénye 3-5 gramm. Erre szüksége van a szervezetnek. Az e fölötti mániákus só fogyasztás valóban okozhatja a fent említett betegségeket, de a teljes nélkülözés legalább annyira veszélyes. Ha hiányzik táplálkozásodból a só, nem képződik gyomorsavad, akkor az egész fehérje bontási folyamat már az elején blokkolódik, vagy legalábbis részlegesen akadályozódik. Fokozott verítékezéssel járó helyzetekben (nagy hőség, szaunázás, sportolás stb.) megnövekedhet a szervezet só igénye. A sóhiány klinikai tünetei lehetnek a fáradtság, gyengeség, kiszáradás (csökkent vizelet), rossz étvágy, száraz száj, súlyos esetekben eszméletvesztés, görcs. Kísérletek bizonyítják, hogy napi két gramm sónál kevesebbet fogyasztva a kísérleti személyek testileg- szellemileg kedvetlenné, fáradékonnyá bágyadtabbá váltak. A későbbi szakaszban izomgörcsök jelentkeznek, az íz és szagérzékelés eltompul, mélyreható anyagcserezavarok alakulnak ki."
Ehhez mit szolnak a so ellen kampanyolok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.