Hideg desszertek forró napokra 2011. július 10. Igazi nyári csábítás néhány kellemesen hűs falat, hideg finomság a rekkenő hőségben… Bár az emberek többségének a fagyi jut eszébe ilyenkor, jó néhány olyan édesség közül választhatsz, ami hasonló gasztronómiai élvezetet okozhat. Címkék: desszert, süti, torta, túrógombóc, linzertorta A legjobb fogás is „elvárja” hogy a végén, mintegy megkoronázva a menüt, a desszert se maradjon el a kávé mellől. Nagy melegben azonban a legtöbben valami könnyű, de legalábbis hideg sütire vágynak, ami egyaránt felüdülést hozhat a léleknek és a gyomornak.

Forrás: Kiskegyed.hu
Feltöltő: Kutyafüle
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Szeretettel meghívlak benneteket, egy kellemesen hideg őszibarack krémlevesre, a tetején pirított mandulával.
Második: magyaros villámpáccal bedörzsölt oldalas ,rozmaringos burgonyával, josta öntettel,
édesség: sárgabarackos pite, málnahab.
Végül: szomjatokat olthatjátok frissen (általam) készített málna-ribizliszörppel.
Na mit szóltok, megfelelő lesz a menű?
Ja, érkezéskor koccintás tavalyi sárgabarack pálinkával.
nyanya001
@Kutyafüle: Mi van nálatok?????
Esküvő?
Rád szakadt az OTP?))))))))))
Én megyek köszönöm, a barackpályinkát kihagynám:))
Rézangyal
@Kutyafüle: Tyű, már jól is laktam. Nagyon komolyan hangzik ez a menü. :))) A pálikát én is kihagyom, különben még a beteg karját sem fogom a tűvel eltalálni, nemhogy a vénáját....én ma szerényebben adtam elő...tegnap főztem egy lavórnyi almakompótot, kellemesen édes, savanykás, szegfűszeges, fahéjas. Ma egész nap a hűtőben figyelte, mikor érek haza. Mikor leszálltam a buszról (saját levemben omlós-puhára főve) és hazaértem, benyomtam egy szép adagot. Nagyon jól esett, remekül lehűtött. :)
ila51
Hétfő lévén hústalan nap rántott leves volt , jól besűrítve csurgatott tojással , utána Juliska magvas pogácsája. Tegnapról behűlt meggycibere szolgálja a dáridómat.
Kutyafüle
@nyanya001: Mivel a nyugdíjam holnap érkezik a számlámra, ez csak egy elképzelés, de szívesen megosztom veletek. (éhes disznó makkal álmodik)
Bár a receptben szereplő gyümölcsök mind az én kertemből valók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.