Kicsiny kovász nagy tésztát keleszt – járta a mondás régen faluhelyen, ahol minden gazdaasszony maga sütötte a kenyeret. Ma már kevesen gyújtják be a kemencéket, de a tudományt még őrzik
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
11 hozzászólásarrow_drop_down_circle
azt 1 hétig is lehetett enni, a mai kenyereket legfeljebb 2 napig aztán ehetetlenné válik!
Arról nem beszélve,hogy versenyelőnyben lennének a multikkal szemben mert nem lenne benne a kenyér puhaságát megőrizendő por.
aztán bevittük a pékhez mert neki nem volt kemencéje, ott megsütötték.
aztán otthon a jó avas szalonnát ettem hozzá, a kertben volt kosszarvú paprika,
még most is érzem az ízeket a számban ))
A szomszédból vittem frissen fejt tehéntejet,
igazi régi szép idők voltak :))
Biztosan van itt pék vagy hasonló, aki kiszámolja nekünk, hogy mennyiből lehetne valódi kenyeret sütni? Mert abból amúgy kevesebb kellene, nem dobnánk ki.
tegnap is sütöttem és isteni finom volt :)
margit2.hu/hazikenyer.htm
Amúgy nem mindig a kötelező hasznot kell nézni (már aki megengedheti magának) az élelmiszerben.
Mindannyian jobban járunk:)
Új hozzászólás