Kicsiny kovász nagy tésztát keleszt – járta a mondás régen faluhelyen, ahol minden gazdaasszony maga sütötte a kenyeret. Ma már kevesen gyújtják be a kemencéket, de a tudományt még őrzik

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@nyanya001: Az avas szalonna romlott szalonna....
fan.tomas
@gabrella: Fizetnél 3€-t egy kenyérért?
Biztosan van itt pék vagy hasonló, aki kiszámolja nekünk, hogy mennyiből lehetne valódi kenyeret sütni? Mert abból amúgy kevesebb kellene, nem dobnánk ki.
nyanya001
@fan.tomas: otthon is megsütheted én

tegnap is sütöttem és isteni finom volt :)
margit2.hu/hazikenyer.htm
Csizmás Kond
@fan.tomas: Egy kenyér sütése lehet nem hoz jövedelmet, de egy falusi kemencében ahol egyszerre hatot hetet tudnak megsütni ott már biztos olcsóbban jön ki.
Amúgy nem mindig a kötelező hasznot kell nézni (már aki megengedheti magának) az élelmiszerben.
fan.tomas
@nyanya001: Köszönöm, de a konyhát meghagyom a zasszonynek!
Mindannyian jobban járunk:)
gabrella
Miből sütik a kenyeret? Nem lisztből? Mert a kovász egyébként nagyon olcsó anyag, úgyhogy szerintem attól még nem lehet drágább a kenyér!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.