Szakértők szerint az egészségre egyáltalán nem károsak, de akkor is: FUJJ! A gyorséttermek nem éppen a bio élelmiszerek felhasználásáról híresek, ez köztudott, de kiábrándító, hogy miket bele nem tesznek a kajáikba. Emberi haj, homok vagy fa? El sem tudjátok képzelni, mit lapátoltok magatokba egy hamburger elfogyasztásával.

Forrás: neon.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Marcus Hibiscus
Anyámnak tehenész a szakmája.Múltkor vettema boltban 3,5 %-os tejet,mondtam neki,hogy nem mondta milyet vigyek,ezt vettem.ha már ennyibe kerül,akkor legyen benne jó sok zsír. :))))) Jól kinevetett,azt mondta,hogy micsoda szuper tehenek vannak manapság,mert anno a tehéntej nagyon jó tehén esetén is ha 4,2 %-os volt,akkor annak már úgy örültek,mint majom a farkának.De ez még a feldolgozás nélküli tej.Úgyhogy mindegy melyiket veszem el,ugyan az a felvizezett lötty mind. Tehát hiába kamu a 3,5-ös bolti tej és hiába tudja az emberek egy része biztosra.Akkor is árulják.
Rézangyal
@Feraj49: Szerintem azon a hőfokon, amin a tepertő sül, már elbomlik a laktóz. De, ezt csak gondolom. Egyébként nem tudom, hogy iparilag hogyan állítják elő a tepertőt és a zsírt, de nem tudom elhinni, hogy tényleg tesznek bele tejet, hiszen az drága. Én itthon soha nem tejjel sütöm ki a tepertőt, anélkül is szép pirosra tudom sütni.
Az is megoldás lehetne, ha valaki ilyesmitől fél, akkor 1-2 havonta jöjjön le vidékre és vegyen háztól zsírt és tepertőt, mert az ellenőrizhető. Okosabb ötletem pillanatnyilag nincs.
palika
Ezzel egyetértek Banyuskám, ha valaki jót akar enni, az menjen el olyanokhoz, akik maguk állítják elő! Csodákat fognak érezni!
Feraj49
@qxy: Mint hentes szakembertől kérdezem,hogy szoktál-e tejet tenni a tepertő kisütéséhez,vagy ipari méretekben készült tepertőhöz tesznek-e hozzá.Ugyanis a TESCÓ-ban vásárolt "Hagyományos étkezési zsír"-nak az Összetevők:olvasztott ipari sertés szalonna, nyomokban tejet tartalmazhat.Gyártó :Szabolcsi Húsfeldolgozó. Ára:375 Ft.0,4kg.Ezért "kénytelen a nejem is itthon sütni ki a tepertőt mert laktózérzékeny.
qxy
@Feraj49: Bocsi szabin voltam. Szegeden. én nem szoktam. de ha kérik akinek vágok teszek. Amúgy nagyon sok féle képen lehet tepertőt készíteni.Magamnak én lassan sütöm, kis tiszta zsírt teszek alá és az elején sürűn keverem, le ne ragadjon. Ha kész, csinálok egy tálban,bors,só fokhagyma egy kis víz Az egész töpörtőt megcsapkodom és összekeverem . Isteni az íze. Ja amúgy. Nem azért mert Szögedi vagyok de a tepertő az bizony töpörtő. Indok. - Amikor sül a szalonna akkor töpörödik ezért töpörtő. A kifli ha ázik a tejben, akkor teperedik. Na ,na, igazm van vagy igazam van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.