Kifejezetten mumifikálásra, és azért tenyésztették a macskákat az ókori egyiptomiak, hogy az isteneknek szánt ajándékként áldozzák fel őket – derült ki egy új tanulmányból.

Forrás: Ötvenentúl.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
@Don Marcus Hibiscus: Lehet egy kicsit most kötekedek veled! És remélem, hogy nagyvonalúan megbocsátasz nekem. Nem fikázzuk az Ókori Egyiptomot! Az Ókori Egyiptomban egy olyan rég letűnt, ám babonás nép élt, akik kimagasló tudással rendelkeztek.Olyasmiket alkottak, amelyekről, még így 5000 év után is tisztelettel és áhítattal beszélünk.Mi több hasztalan kutatjuk titkukat, mértani precizitásukat nem tudjuk megfejteni.( piramisok) Ők nem féltek a haláltól, és hittek a túlvilági életben. Olyannyira hittek benne, hogy már életükben is a halálukra készültek, ezért mindent elkövettek, hogy az isteneikkel jóban legyenek, és hogy a túlvilágon ugyanabban a jólétben hatalomban részesüljenek mint földi életük során, ezért sokszor áldozatokat mutattak be, stb. Ha valamitől mégis istenigazából féltek akkor az a felejtés volt! őrülten féltek attól, hogy ők a fáraók az egész civilizáció a történelem feledésébe merülnek, és, hogy ez ne történjen meg épitettek maguknak piramisokat, amik még ma 5000 év távlatából is fennen hírdetik egy rég letűnt civilizáció hatalmas tudását, létezését! Úgy hiszem Ők tényleg örökké élni fognak, hisz csak az hal meg akit elfelejtenek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
Azért azt ne felejtsük el fáraók nem kevés emberáldozat mellett építtették fel a piramisokat.
Persze szép mert monumentális , régi korok emléke. De milyen áron épült!
Dulcinea
@bosszants: Jujj nagyon ijesztően hangzik amit írtál! Ha ezen évszázad végén felborul minden, mi lesz a gyerekeinkkel és unokáinkkal? Jujj a frászt hozod rám!
bosszants
@Dulcinea: Rémisztő de sajnos igaz!
Nekem is vannak unokáim, nemsokára dédi leszek:)
Dulcinea
@bosszants: És nem félsz? vagy gondoltál már arra, mi lesz velük, hisz még igazából nem is éltek főleg a dédi! Néha szoktam a natgeót nézni, de mindig megrémiszt és kétségbe ejt!
Kutyafüle
@bosszants: Gratulálok! Szép nagy családod van, és főleg, hogy megéred a kicsik születését:)))))))
silber13
Figyelsz Csizmás Macsek? Két eset lehetséges: vagy a Macskák Mennyébe jutsz, vagy múmifikálódótt egérhajhász istenként élsz tovább az emberiség emlékezetében. Egyik sem kimondottan OK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.