Egy bírósági döntés értelmében csak este 9 óráig zenélhettek volna, ezért 15 év után nem nyit ki a siófoki Coke Club. "Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat" - reagált Balázs Árpád, Siófok polgármestere kedden a hírre.

Andok Ágnes, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a Fonyódi Városi Bíróság ítélete értelmében a klubnak este 9 órakor be kellene fejeznie minden zeneszolgáltatást és 11-kor kellene bezárniuk. Mindezek betartásával nem tudják a nyaranta 8 héten át tartó rendezvénysorozatot a megszokott minőségben megtartani, ezért végleg bezárják a klubot. Ugyan az ítélet nem jogerős, de a társaság jogkövetően működik, másfelől pedig ezzel kockázatossá vált a klub jövője és a szervezők nem vállalnak fel ekkora rizikót.

Andok Ágnes közölte, hogy döntésük végleges és más helyszínre sem szeretnék költöztetni a klubot. Mint kifejtette, a márkaépítő, ezért nem profitorientált rendezvénysorozat az elmúlt években egyre sikeresebb volt, tavaly már több mint 150 ezren keresték fel a klubot. Sajnálják a történteket, hiszen másfél évtizedig jól együtt tudtak működni a helyi önkormányzattal és sikerült értéket teremteni Siófokon - tette hozzá.

Az MTI információi szerint egy magánszemély perelte be a szórakozóhelyet az éjszakáig tartó hangos zenélés miatt.

A cég döntésére a siófoki önkormányzat egy az MTI-hez is eljuttatott közleményben reagált kedden. Ebben Balázs Árpád polgármester kifejtette: az önkormányzata megérti, hogy a bírósági ítélet betartásával nem tudja a társaság a korábban megszokott minőségben és közönsége elvárásainak megfelelően megtartani a rendezvényeit. "Sajnáljuk, hogy a nagy közönséget vonzó helyszín nem nyitja ki kapuit" - fogalmazott a polgármester kitérve arra is, hogy a társasággal végig jó viszonyt ápoltak. A város a döntést tudomásul véve gondoskodni fog a terület jövőbeni hasznosításáról.

"Az ítélet esetleges precedens jellege elképzelhetetlen következményekkel járhat. Nem ismerek olyan nyaraló, szórakozó helyet, ahol 9 óráig lehet zenét szolgáltatni és 11 órától elsötétül a város, a vendéglátóegységek bezárnak. Ilyen szabályozás a vállalkozók tömegeit tenné tönkre, megfosztva az üdülőket a szórakozás lehetőségétől. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a helyes egyensúly a pihenéshez és a szórakozáshoz való jog között és a helyi rendeletek sem ezt célozzák meg - Siófok nem így várja a vendégeit" - írta közleményében Balázs Árpád.

Az összegzés kitért arra is, hogy Siófok a megváltozott körülményeknek megfelelően további egyeztetéseket szeretne folytatni a céggel, mivel az idei évre érvényes szerződéssel rendelkezik.

A szórakozóhely Siófok központjában, közvetlenül a Balaton partján üzemelt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zsolti
remélem a következő nyarat már a koporsóból figyeli az ilyen feljelentő.

kb. az egyetlen része volt a partnak, ami próbált valamennyire európai lenni. durva, hogy egy frusztrált antiszociális hülye egy feljelentéssel így elintézheti több százezer ember szórakozását, a balaton egyik legnagyobb turisztikai célpontját.
zsolti
remélem a következő nyarat már a koporsóból figyeli az ilyen feljelentő.

kb. az egyetlen része volt a partnak, ami próbált valamennyire európai lenni. durva, hogy egy frusztrált antiszociális hülye egy feljelentéssel így elintézheti több százezer ember szórakozását, a balaton egyik legnagyobb turisztikai célpontját.
Beliall
És itt nem csak arról a több 100ezer emberről van szó. Itt nagy pénzektől fognak elesni a sétányon lévő éttermek és kisebb szórakozó helyek is, és ennek következtében a város is.
palika
Szórakozni?, azt a lófaszt, megtiltani mindent! Dolgozni, dolgozni, dolgozni! Fizetés? minek, a legegyszerűbb ha egyből az államkaszába folyik be és az ennivalódat, hogy ne halj éhen, kiporciózzák! Szórakozni akarsz? menj boldogan futkározva lepkét fogni a zöld mezőn és örülj, hogy nem vagy rabláncon!
kkalman
Ez is olyan fityisz demokrácia. Egy hülye gyerek miatt válik munkanélkülivé jó néhány ember, esik el egy város némi iparűzési adótól, és marad színvonalas szórakozási lehetőség nélkül, tavalyi adat, 150 ezer ember. Idén, ki tudja hányan lettek volna?
Csak gratulálni lehet, és tudok is, a bíróságnak ehhez a példás ítélethez.
Csak így tovább, előbb utóbb azt a csekély mértékű idegenforgalmat is sikerül lenullázni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.