"Külföldi finanszírozás" gyanúja miatt vette elő a Szuverenitásvédelmi Hivatal  a Transparency International Magyarországot és az Átlátszót.

Nekiment a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Transparency-nek és az ÁtlátszónakLánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke beszédet mond a Nézőpont Intézet Sajtószabadság Magyarországon 2023 című elemzését bemutató rendezvényén Budapesten, a Polgári Magyarországért Alapítvány székhelyén 2024. június 25-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Transparecy közleményében azt írja, 

"a hatalom szándéka, miszerint a nemzeti szuverenitás állítólagos védelmének ürügyén tovább támadja a kritikát megfogalmazó polgárokat és civil szervezeteket, ellentétes az Alaptörvénnyel és az EU alapvető értékeivel. Az Európai Bizottság is ezen az állásponton van, ezért indított februárban kötelezettségszegési eljárást a kormánnyal szemben."

A TI nem tartja véletlennek, hogy elsőként került a Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjébe”.

"Korrupció ellen küzdő civil szervezetként tevékenységünk, feltáró, elemző és jogvédő munkánk sikere, sőt talán a puszta létezésünk is fenyegeti az Európai Unió legkorruptabb kormányzatát működtető Orbán-rendszert”

írják.

A hivatal működését, miként az azt megalapozó törvényt is alaptörvényellenesnek tartják, és hozzáteszik, az átláthatóság iránt messzemenőkig elkötelezett civil szervezetként természetesen válaszolni fognak, de, "kis odafigyeléssel a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak is feltűnhetett volna, hogy a kérdései túlnyomó többségére a választ megtalálja a honlapunkon, valamint a mindenki számára hozzáférhető nyilvános kiadványainkban".

Az Átlátszó is célkeresztben

Pálvölgyi Ákos, a Szuverenitásvédelmi Hivatal igazgatója kedden hivatalos levélben azt írta, 

"az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. a honlapján közzétett beszámolói alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül, amelynek éves költségvetésében a külföldi támogatások aránya jelentős”. Ezért a Szuverenitásvédelmi Hivatal „egyedi – átfogó jellegű – vizsgálatot indít az atlatszo.hu tevékenységével kapcsolatban".

A portál így részletezte az ügyet:

"A vizsgálat keretében 11 kérdést kaptunk: ezek egy része bárki számára megismerhető adatokra vonatkozik (társasági szerződés, pénzügyi beszámolók és közhasznúsági mellékletek), más része a könyveléssel kapcsolatos információkat kér (főkönyvi kivonatok, bankszámla-kartonok), harmadik része pedig a pénzügyi beszámolóink kiegészítő mellékleteiben szerepeltetett nemzetközi donor szervezetektől kapott támogatásokkal kapcsolatos – például a támogatási szerződéseket kérik több évre visszamenőleg."

Válaszuk a Transparency-éhez hasonló: minden átlátható és nyilvános.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Meg kell szolgálni a magas fizetést Végre talált ellenzéki vizsgálni valót!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Na kérem ez egy igazi threesome

meg kell jegyezzem, hogy a zársaság azért nem minősítő!! =))

Három cikk a 444.hu-tól:

„A legjobb európai újságokkal együtt tiltották be a 444-et Oroszországban
Urfi Péter
POLITIKA
június 25., 16:24
Magyarországról csak egy lapot büntettek, de az orosz szankciós listán ott van a Le Monde, a Spiegel, az El País, a kontinens vezető lapjai.”
„A Szuverenitásvédelmi Hivatal eljárást indított a Transparency International ellen”,
„Az Átlátszó ellen is vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal”!!
Havanagi
Az az elkeserítő ebben az országban,hogy minden aljasságra van kapható ember.Persze pénzért,ha jól megfizetik.Beárazzák magukat és nem számít mit kell elkövetni,ha kell még gyilkolnak is ,biztos. A 2/3 ilyen emberekből áll.Fizetett állás lett az országban az áruló tipusu gazember.És nem hiszem azt,hogy az elmúlt 14 évben lett az,ilyen volt mindig,és ez a legnagyobb SZÉGYEN.Hiába verik a mellüket a világban a nagy magyarságukkal kecskexarnál többre nem méltathatók.
mackoka46
Ez nem más, mint diktátorvédelmi hivatal az adófizetők pénzén.
balos
@mackoka46: A röhej,hogy a befelé ömlő "dollár-milliárdók" vegzálhatok,de a kifelé a Niagara viz esést megszégyenítő pénzeső már már kötelessége a geciéknek!Ezt a törődést szeretném,a nemzethy oldalnak jelezni!Persze erre a válasz,CSAK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.