Hihetetlen, mégis igaz! Ebben az országban akadnak emberek, illetve csoportosulások, akik internetes listákat készítenek közéleti személyiségekről, vélt vagy valós vallási hovatartozásuk alapján. Ezek a listák személyiségi jogot sértenek, etikai kérdést is feszegetnek, nem beszélve arról, hogy a több ezres tagságot számláló zsidó lista fűt-fát felvonultat, az alaposság teljes hiányát mutatva.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zolee75
Én nem az országot!hanem a kormányt szégyenlem!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zolee75
Én nem az országot!hanem a kormányt szégyenlem!!!
Crazy Globe
A zsidók kivívták maguknak,hogy utálják őket.
kissnagy
@Crazy Globe: ennek itt mi értelme van? Meg ne magyarázd, mert azt is magyarázhatnád...Fölöslegesen! Nem bírtoklom, de ismerem az érzést!
Magyarként sajnálom, hogy emberi érzés nem költözött beléd!
kissnagy
@Crazy Globe: majd szólok, ha számítasz valamit is ...
kissnagy
@Crazy Globe: bár mégis megmagyarázhatnál valamit...szoktál te logikusan "lájkolni2?
zsolti
@kissnagy: csak ki ne derüljön róla is, hogy zsidó, mint arról a jobbikosról, mert aztán utálhatja magát is :D
kacsa0707
Senki nem mondta, hogy ebben az országban kell éli.
kissnagy
@kacsa0707: Olvastad a cikket? Ha igen, akkor a beírásod értelmében csak az idióták maradnának itthon!! Bár lehet, hogy ez csak engem zavarna!...Az utolsó értelmesnek Hegyeshalomnál nem kellene lekapcsolnia a lámpát, elég sötétség ülepedne erre az országra amúgy is...
kacsa0707
@kissnagy: Első nagy Ferencük is megmondta, és én hiszek neki " el lehet menni" senkit nem kötöznek le azért, hogy maradjon akinek nem tetszik az itteni rendszer, emberek annak el lehet menni, vagy el kell menni, és akkor tisztul a kép.
kacsa0707
Unom már, hogy "népművészeti edények" akiket az ország kitüntet, akiknek a jólétet, megélhetést biztosít, bizonyos alkoholos, vagy gyenge elmeállapotában kritizál, a szólásszabadság, véleménynyilvánítási szabadság, csak bizonyos köröknek a joga?
Ha valaki nem úgy beszél ír az egyből a jól bevált szisztéma szerint fasiszta, és felháborodást, megbotránkozást kellene kiváltania a nagy többségből? Én sem értek egyet sok dologgal ami ebben az országban történik leírnak mégsem szégyellem hogy itt élek ebben a sokszor nyomorgatott, de számomra oly kedves országban.
senkifia68
"..az internetes kereső elsőként ajánlja fel az oldalt, ha rákeresünk a "zsidó" szóra..'
Hát rákerestem, nekem ez jött fel!!!

Zsidó vallás - Wikipédia
hu.wikipedia.org/wiki/Zsidó_vallás - Tárolt változat

Képtalálatok - zsidó

Köszöntjük a zsido.hu oldalon!
www.zsido.hu/ - Tárolt változat

Zsidók a magyar közéletben - Metapedia

zsido.com
www.zsido.com/ - Tárolt változat

Zsidó.lap.hu
zsido.lap.hu/ - Tárolt változat

Jewish Meeting Point - A zsidó közösségi portál
www.jmpoint.hu/ - Tárolt változat

Mazsihisz.hu
mazsihisz.hu/ - Tárolt változat

szóval nem ajánl fel semmiféle zsidó listát.

**********************************

Aztán találtam a

matula.hu/izsdb/

oldalt, ahol megtudtam, hogy NEM VAGYOK ZSIDÓ, de az oldal korrektségéről azonnal komoly kételyeim támadtak, mert két zsidóságukat nyíltan és büszkén vállaló barátom nevének beírásakor is ugyancsak nemleges választ adott!
Most akkor kezdjek el reklamálni:

Thi Internet Zsidó Database!

Aztán elovastam a kék sáv alatti apróbb betűs részt és retorikájából arra a következtetésre jutottam, hogy Matula genetikailag közel azonos a homo sapienshez, bár bizonyos vonatkozásaiban értelmi képessége még a Australopithecusét sem közelíti meg.

Ezért dühöngjek?
Ebben a hőségben?

"Szégyellem, hogy ebben az országban kell élnem"

A mondatért szégyellje magát aki leírta! Azért mert élnek idióták is ebben az országban, a hazámat, a népemet, a barátaimat szégyelljem??? Aki ilyet mond mennyivel különb mint a listák gyártói?

És nem kötelező ebben az országban élni!
kissnagy
@kacsa0707: Attól, hogy többször leírod még nem lesz igazad! Egy kis dedukció kell semmi más!
@senkifia68: lehet,hogy nem küldték el Neked személyesen ezt a listát, ezért keresgeted!
Ez meg ugyanolyan műfelháborodás, mint az eredeti cím:
"A mondatért szégyellje magát aki leírta! Azért mert élnek idióták is ebben az országban, a hazámat, a népemet, a barátaimat szégyelljem??? Aki ilyet mond mennyivel különb mint a listák gyártói?"
Ha pedig egyszer megértenéd a Szózat szövegét, akkor tudhatnád, hogy "itt élned, halnod kell", tehát ebben az országban kötelező élni! Pedig néha ez nagyon nehéz! És az a dráma, hogy nemcsak anyagi okokból! Nehéz a sorsközösség vállalása olyannal, akiben a magyarra jellemző méltóságot nem, mások gyűlöletét annál inkább felismerni!(Ld. István királyunk INtelmek c. munkája...aktuális!!)
Az embernek ahhoz is van joga, hogy ne érezze jól magát! És ahhoz is van joga, hogy itt tegye! És ahhoz is van (még )joga, hogy ezt szóvá is tegye!
kissnagy
@senkifia68: véleményem szerint, minden vonatkozásban a
matula.hu/izsdb/
nem más, mint egy szellemi gyökvonás! Vagy egy zseniális provokáció! De inkább az előbbi...
Hárítok Rád: minek is néztem meg...
varrólány
Én meg úgy gondolom saját magától nem menekülhet senki, más országban is találna valami , vagy valaki utálni valót.
senkifia68
@kissnagy: Ha pedig egyszer megértenéd a Szózat szövegét, akkor tudhatnád, hogy "itt élned, halnod kell", tehát ebben az országban kötelező élni!

Hm!! Ezt talán nem nekem, hanem azoknak az intellektueleknek kellene megmutatni, akik határainkon kívül keresték érvényesülésük, boldogulásuk útját!!!
Persze, joga, ha úgy akarjuk mindenkinek és majdnem mindenhez van!
Jogos lehet adott esetben a listák állítása is és jogos az ezen való felháborodás.

Csak tudod, ha egy kutya (természetesen alanyi és házörző jogán) a kerítésen túlról elkezd vadul ugatni, meglévő jogom ellenére nem érzek legyűrhetetlen kényszert, hogy visszaugassak.
De ha egyszer kijött onnan, olyat kap, hogy örökké tudni fogja a jogai és az én (mi, tisztességes, Magyarországon élő és a magyar nemzet sokszínűségét alkotó bármelyik nemzetiséghez, kisebbséghez tartozó polgár) jogaim érvényesítésének határait.

Matula véleményem szerint nem provokáció, hanem genetikai mutáció!
kissnagy
@senkifia68: Kiegészítő magyarázat a következőkhöz, hogy nehogy megbántsalak! Szóval:
"Ha pedig egyszer megértenéd a Szózat szövegét, akkor tudhatnád, hogy "itt élned, halnod kell", tehát ebben az országban kötelező élni!"
Itt arra kértelek, hogy azt értsd (brrr) meg azokat,akik itt akarnak élni, pedig ezt a kis hazát nagyon sokan, nagyon sokféleképpen lassan már élhetetlenné teszik!
Szerintem nagyon sok fiatal hihetetlen félelemmel és kiszolgáltatottan meg mostanság külföldre! Dehát itthon 27%-os munkanélküliség néz vele szembe (25 év alatt..) Ki felelős ezért?
Vagy ki felelős azért, hogy listáznak..?(.a rokonaimnak küldtek márhasonló emilt) Pintér úr! legközelebb azokról is lehet listát készíteniük, akiknek a szigszáma IA-ra végződik? Azon az alapon, hogy ezek árulják a hazát?(bocs)
Szerintem érted, hogy mit akarok mondani!
Élhetőbb hazát akarok! Most!

p.s a matula egy evolúciós zsákutca (-Jégkorszak 4 szezon van a gyerekeknél...)
senkifia68
@kissnagy: Tökéletesen értem gondolataidat. Élhető országról ábrándozunk mindannyian. Ki így, ki úgy! A sajnálatos, hogy az így meg az úgy közötti olló, valamilyen okból az utóbbi időben egyre tágabbra nyílik. És a különbségeket korán sem csak politikai és pénzügyi okok gerjesztik. A fiatalok külföldre menekülés sem mai történet.
Néhány éve döbbentem néztem az alábbi videot.

www.youtube.com/watch?v=ZrEtyjK2AYE
kissnagy
@senkifia68: Hát igen! Saját családomban is van olyan, aki friss gazd.i diplomával a zsebében 5 éve kiment takarítani! Ma már középvezető a szakmájában, Londonban!!!
Többször (számításaim szerint 3-szor) próbált hazajönni, de nem kellett a tudása, az ismeretei-így hónapok múlva visszament! Miközben beledöglik a honvágyba...
Teljesen passzol a videóhoz!
Hát ez van!
silber13
@senkifia68: Segélj már megvilágosodni a Szózat kapcsán: Az "Itt élned, halnod kell", kiváltképp a " halnod kell" azt jelenti, hogy Bartóknak, Tellernek, Ciffrának és sokan másoknak hazai földön kellett volna felfordulni szép alázatos mádo?
Crazy Globe
@kissnagy: Palesztínok vérontásával lett,az az állam1948-ban,ami addig nem is létezett.
Jó emberek.A jelenlegi palesztinai arab és zsidó konfliktusért elsősorban Izrael a felelős.Izrael vezetői már az 1948-as függetlenségi háború előtt elhatározták, hogy etnikai tisztogatást hajtanak végre az arab lakosság körében, és programot készítettek elűzésükre.Jó emberek.
kissnagy
@Crazy Globe: És ez most hogy jön ide? Ha ennyire tájékozott vagy, akkor azt is tudod, hogy az a konfliktus, amiről írtál, az nem 1948-ban született! Hiszen már az angol protektorátus idején, pl. 1936-ban léteztek azok a problémák,amikről most látsz képet a híradóban! De az nem etnikai tisztogatás volt, hanem betelepülés!!! Ezért már az a mondatod is fals, hogy ezért Izrael felelős! Már a létrejötte előtt, 1918-tól komoly volt a helyzet! És ráadásul azért, mert a különböző zsidóellenes pogromok elöl menekültek az emberek!!! Az olyan felfogású emberek balgasága miatt szenved most két nép ( az arab-bár ez gyűjtőszó- és a zsidó), mint Te!!! Hát hogy kerül ez ide? Mi meg menjunk vissza az Ural mögé, táborozzunk le Ulanbator mellett?
Istenkém, Istenkém bocsáss meg neki...és nekem, amiért nehezen tolerálom ezt a szellemi vegetá...Hagyjuk!
Crazy Globe
@kissnagy: A zsidók kivívták maguknak,hogy utálják őket. -Így jön ez ide,józsibogár.
Crazy Globe
@kissnagy: Tény, hogy a kis emberek gyakran izgágák, mindenről kategorikusan nyilatkoznak, fontoskodással akarják pótolni a természettől hiába várt centimétereket, hogy megüssék a mércét.
kissnagy
@Crazy Globe: "Utálkozol, mert unatkozol!", nagyapám nagyon bölcs volt! Na ez meg így jön ide!
Csak a lényeget nem érted!
Tudod-e hogy Modena város 1000 éves okiratába mi van írva?
Csak azért kérdezem, mert azt fírtatod, hogy ki mit vívott ki magának!
kissnagy
@Crazy Globe: Na a méretekbe ne menjünk bele:))))))
Bocsánat a mélynövésüektől, de Nagy Péter 204 cm-es magasságán kívül nehéz lenne nagy nagy embert hírtelen megnevezni: alacsony volt Napóleon, de Lenin, Sztálin, vagy Hitler sem volt egy "égi meszelő"!!!
Rólam csak annyit, hogy kicsit sem hasonlítok hozzájuk...:))))
kukori
@zsolti: Te "beszélsz" származásról?!
kissnagy
@silber13: Kedves barátom! Írod, hogy "Bartóknak, Tellernek, Ciffrának és sokan másoknak hazai földön kellett volna felfordulni szép alázatos mádo"!(gondolom módon!)
Hát igen! Ez is a mi sarunk! Írom, hogy "mi", pedig tőlem Kabos, Molnár vagy Márai is eléldegélhetett volna e kicsiny hazában! Dehát "mi" mindent megteszünk azért, hogy sorsdöntő kérdésekkel segítsünk művészeinknek a kiteljesedésben: "élni, vagy maradni?"
kukori
Nem az országgal van gond, hanem azokkal, akik emberi, gazdasági okokból ide juttatták.
Az ország mindig is multikulturális volt, amivel nem lett/lenne gond. A baj a vezetéssel van/volt, mert vagy egyéni érdekből, vagy pusztán alkalmatlanság okán rossz döntések születtek.
kissnagy
@kukori: Sajnos nincsenekolyan politikusaink, mint Konrad Adenauer, vagy Ludwig Wilhelm Erhard! Ők 20 év alatt felépítették a romokból Németországot! Igen , nyugati tőkéböl! De nekünk is volt 20 évünk, nyugati tőkénk, azután mire jutottunk! Még odáig sem jutottunk el (én hibám is), hogy Ludwig Wilhelm Erhard benne legyen a magyar wikipédiában...
Munka, következetesség, összefogás, stabil és követhető és mindenkire kötelező értékrend, demokrácia és a jövő nemzedék felé egy óriási elkötelezettség!!!
Erről feledkeztünk meg!
Sajnos rajtunk beigazolódni látszik, minden népnek olyan politikusai vannak, amilyet megérdemel...
Crazy Globe
@kissnagy: Tananrive melyik ország fővárosa?te pöcs.
Crazy Globe
@kissnagy: Egy zsidó ül a padon és újságot olvas. Meglátja egy barátja, és elképed:
- Te Samu, hát ez egy keresztény újság! Miért nem a zsidók által kiadott újságot olvasod?
- Nézd, Móric, a zsidó újságok állandóan ilyesmiről írnak: antiszemitizmus, Auschwitz, izraeli konfliktusok. A keresztény újságban meg egyéb sincsen, mint hogy a zsidóké minden pénz, a zsidóké minden bank, a zsidók irányítják az országot. Hát nem jobb egy olyan újságot olvasni, amiben csupa jó hír van?
kissnagy
@Crazy Globe: baromi lassú, és ráadásul gyenge! Kérdésedre a válasz: volt francia gyarmat Kelet- Afrika partjainál! Sziget, amelynek magyar vonatkozásai is vannal, Benyovszky Móricot ugyanis királyuknak (van valami hasonlónak) tartották! A szigetország sajátossága, hogy lakói 5 évenként kiássák szönyegbe csavart halottaikat és körbe hordozzák őket a falvakban! Bizarr ugye? Fővárosának másik neve Antananarivo és már 3 rajzfilmet csináltak ilyen néven, utóbbit már 3D-ben! A megfejtés nem Szenegál, nem is Zanzibár, hanem Magadaszkár! Bingó!!!
De rohadt gyenge vagy...
Crazy Globe
@kissnagy: azé valamire jó a wikipédia
kissnagy
@Crazy Globe: ugye más sem fér be! Tudod oda, amit hosszú éveken át szokás feltölteni, szorgalmas és küzdelmes munkával...
kissnagy
@Crazy Globe: a néprajzi vonásokat onnan szedtem ugye? Nézd meg mielőtt hivatkozol a wikipédiára! Igaz én nem láttam! Nekem ez fejböl megy! Ez is bizonyítja, hogy nekem fejem van, neked meg az, amit emlegettél...Ja! Magyarként (1/16-od németséggel az ereimben) nincs humorom, amikor ostoba módon zsidóznak...Vagy humor volt az is "Te pöcs!"?
kissnagy
@Crazy Globe: Ja, hogy keress valamit is a Wikiben megismételném a kérdésemet, amire oly szolidan elfelejtettél válaszoni:
"Tudod-e hogy Modena város 1000 éves okiratába mi van írva?
Csak azért kérdezem, mert azt fírtatod, hogy ki mit vívott ki magának! "

Kérdezz nyugodtan! Én is meg fogom tenni, ha olyat kérdezel, amire nem tudom a választ! Baráti-humortalan - üdvözlettel: kissnagy!
kissnagy
@Crazy Globe: Ne bolondozz, kizárt, hogy ez a hívatásod!? De, ha még igaz, attól még beszélgethetünk! Nincs összeférhetetlenség: én nem vagyok"olasz kanyar"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.