Emlékszem gyermekkoromból nagymamám és a szomszéd gyerekek nagymamája mennyi hátborzongató történetet mesélt a boszorkányokról. Tátott szájjal hallgattuk, és persze este nem mertünk elaludni, amíg az ágy alá, vagy a szekrényekbe be nem kukkantottunk, nincs-e ott valami, amitől félni kell. A népi hit szerint a boszorkák különleges képességgel rendelkeztek. A jó boszorkányokról kevesebbet lehetett hallani, de az ártókról, betegséget, rosszat hozókról annál többet. Nevük a gonosszal, romlottal kapcsolódik össze. Történt egyszer, még az 1900-as évek legelején – amikor a nagymamám még kicsi lány volt -, hogy a gazdálkodó dédszüleim tehenei egyszer csak nem adtak több tejet.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Nem hiszem el,hogy vannak! Az anyósom volt az utolsó !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dulcinea
@onizuka: Először is hol van itt kéjelgés? ugyanis a kedves csipkelődéseket nem nevezném kéjelgésnek semmiképp! Az, hogy ez neked szúrja a szemed, az meg a te bajod! Bár lehet, hogy kevésbé szúrná ha te kéjelegnél! ugyanakkor ha valami nem tetszik, finomabban is meglehet fogalmazni! de ezt te úgyse tudod megérteni soha a büdös életben mert alpári vagy!
onizuka
@Dulcinea: Kedves csipkelődés? Flörtelmes nyálzivatar!
Feraj49
Nem hiszem el,hogy vannak! Az anyósom volt az utolsó !
másvirág
@Feraj49: Tölöld le a könnycseppeket az orcádról ! Nem szégyen ha "ÓZ" sírdogál :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.