Először jelenik meg CD-n Balázs Ferenc pályafutásának négy, korábban csak vinylen kiadott albuma: a Korál-kislemezeket tartalmazó Korál IV (1985), valamint szintetizátorra írt komolyzenei szólómunkái, a Register (1984), a Best of Bach (1985) és a Szerelmi álmok (1990).

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sza
@pictor: Nekem kicsit érzelgős, de sokkal többre becsülöm mint a mai " sztárokat". Egyébként megfigyeltem hogy a mai fiatalok sok " régi " zenét hallgatnak.
pictor
@sziráki ágnes: A mai modern techno zenét én se szeretem, a régieket szeretem, nem a mostani számítógépes tamtam zenét.
sza
@pictor: Lányaim már felfedezték a régieket. A fiatalok se mind szeretik ezeket a zagyvaságokat. Van egy lázadó korszak, ( nekünk is volt) aztán lehiggadnak,de az emberi érzéseket csak az igazán nagyok tudják kifejezni. Ha meghallgatok egy Demjén számot , az nekem elég, de sok más is van ...
entero
@sziráki ágnes: Engem a death metal tud a legjobban megnyugtatni. Habár jobban szeretem a klasszikus metal zenét persze. A Korál első 3 lemeze nem volt érzelgős, csak utána kezdett Fecó líraibb lenni. A most megjelenő Korál IV. is inkább a "még nem vagyok annyira lírai" lemezanyag volt, mivel ezek a '75-'85 közötti kislemezeik dalait tartalmazza. Azért az első, azonos című '75 - ös lemezük ma is az egyik legnagyobb alapmű a magyar rock történetében.
sza
@entero: Azt hiszem a régiek között egy sincs akiknek a dalait ne játszanák nap mint nap. Engem beleneveltek a zene szeretetébe. Édesanyám három műszakba dolgozott.A bátyám 18 éves volt mikor megszülettem. A nyakába lettem sózva. Pelenkás hátsóval ültem a nyakában az első omega koncertemen.Nincs olyan akire azt mondhatnám csak ő az igazi, mert minden előadónak együttesnek vannak jó dolgai. A mostaniakat nem hallgatom illetve csak akkor, ha a lányok. De úgy veszem észre egyre több a feldolgozás.
entero
@sziráki ágnes: Igen, jól látod. Ha megnézed a mostani semmit érő zenék többségét akkor arról van szó hogy egy lemezen van egy sláger amit játszanak a rádiók talán fél évig. Utána felejtésbe merül. Azt le sem írom hogy egy szintén gyűjtő mennyit adna az egyik dedikált Deep Purple bakelit lemezemért. Ezek a zenék 30 - 40 év távlatából is azok maradnak, a média által támogatott szarságok jó ha fél évet kihúznak. Az ilyen mai divatos rap, techno stb. féle szennyekbe már bele sem mennék inkább. Akik ma igazán jó zenét játszanak, és a rock műfaján belül mozognak, őket a rajongók tartják életben, és nem a média.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.