Mindig érdekelte az embereket, hogy valóban léteztek-e amazonok, és ha igen, mégis hogyan alakították ki nőuralomra épülő társadalmukat? Az biztos, hogy a görög mitológia harcos női népként emlegeti őket, akik kalandozásaikkal bejárták az egész ókori világot. Férfiként, bátran harcoltak, hódítottak. Az amazonok társadalma kizárólag női társadalom volt. Az utánpótlást családtervezési megfontolásból vagy nemük fenntartása érdekében, évente egyszer a szomszéd népek férfitagjainak elcsábításával biztosították. A harcok során foglyul ejtett férfiak közül is kiválasztották a legrátermettebbeket gyermeknemzés céljából, ezektől szültek gyereket, majd a férfiakat megölték.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
Érdekes, de ebben a témában sosem tudtam egyértelműen állást foglalni. Azt el tudom képzelni, hogy egy abszolúte női irányítás alatt álló társadalmat hoztak létre, de szerintem a férfiakat rabszolgaként megtartották.
Legalábbis arra nincs bizonyíték, hogy a gyermek nemzés után megölték volna őket.
Arról viszont olvastam, hogy a nemzésre kiválasztott férfinak abszolute meg kellett felelnie a "kiválasztott" követelményeinek, hiszen a születendő gyermekből szintén harcost neveltek. A kisfiú utódot megölték. Ezt így fogadták el:((
libabor
@Kutyafüle: Belegondolni is rémes. Elképzelni sem tudom, hogy egy nő bármiért megölje a gyerekét, nincs semmi, amiért ezt egy anya megtenné. Hacsak nem elmebeteg.
Kutyafüle
@libabor: Természetesen. Ezt ma már mi így is érezzük. De ebben az esetben, most időszámítás előtt vagyunk, és ez csak egy legenda, nem tudjuk , hogy van-e valós alapja.
Ha jól visszagondolsz a görög demokráciára ott is volt szelektálás, a koraszülött, illetve kis súllyal, vagy életképtelennek vélt gyermeket a Tajgetosz hegyéről lehajították. És ezt az akkori társadalmi szemlélet elfogadta. Ne tévesszen meg ez a cikk, ez természetesen gyermekgyilkosság, amit ma már teljes mértékben elutasítunk.
Az ősi társadalmakban, mint példul az inkáknál is még időszámítás után 1200-ban áldoztak fel gyermekeket és szűz leányokat az istenek kegyeiért. Ezt ma már borzalmasnak találjuk, és az is!!!
libabor
@Kutyafüle: Attól még, hogy ez csak egy cikk, ami egy legendáról szól, még borzalmas belegondolni.:)
Kutyafüle
@libabor: Ez bizony így van. Borzalmas. A gyilkosság a legfőbb bűn, amit elkövetnek.
De az is milyen anya, akiről tegnapelőtt itt olvastam, hogy 20 év alatt kétszer látogatta meg a lányát? Vagy az a pécsi "anyuka" aki feldobja a csecsemője kis testét egy iskola padlására? Eszébe sem jut, hogy betegye egy inkubátorba?
Látod ez a döbbenet!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.