Természetesen csak első fokon, másodfokon bizonyára kiderül, hogy naiv ügyfél telepatikusan sugallmazta az Erste Banknak, hogy 2 százalékkal emelje a hitele kamatát. Addig viszont az összes többi bankon végig lehetne futtatni ezt a kört. Végtelenített Homár-előfizetést kap, aki talál olyan bankot, ahol nem emeltek indokolatlanul kamatot! 2008-ban unokája segítségével 21 millió forint szabadfelhasználású devizahitelt vett fel a vállalkozása életben tartásához. Egy évvel később csaknem két százalékkal megemelte a kamatot a bank az emiatt megemelkedet törlesztőrészlet pedig már nem tudták fizetni. Az Erste Bank 2010-ben felbontotta a szerződést, pár hónapja a végrehajtás is elindult. A család júniusban indított pert a bank ellen, mert szerintük a pénzintézet indokolatlanul emelte meg a kamatot. A Fonyódi Bíróság most kimondta: a bank egyoldalú szerződésmódosítása tisztességtelen volt, ezért semmis. Emiatt a végrehajtást is azonnal megszüntették. Ilyen ítélet eddig még nem született Magyarországon.

Forrás: Tékozló Homár
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

batukán
A bankokat úgy megregulázta Orbán, hogy azóta ijedtükben mindig emelnek a törlesztő részleten, ahányszor csak Orbi elvakkantja magát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.