Az 1600-as években, Új–Angliában minden megmagyarázhatatlan, vagy ismeretlen jelenséget a Sátán, vagy valamiféle ördögi lények, netán boszorkányok mesterkedésének tekintettek. Ha nem jól alakult a termés, ha jég verte a földet, ha meghalt az újszülött, ha gyógyíthatatlan beteg lett valaki, rögtön boszorkányságot kiáltottak, hiszen magyarázat nélkül álltak a történések előtt. Azok, akik elveszítették családtagjaikat az indiánok ellen vívott háborúkban olyan stressz alatt éltek, hogy ott is szörnyetegeket láttak, ahol pedig semmi sem volt, csak a bigott vallásosság, és az ostoba hiedelmek.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

taglo
1100-ban ,mégtöbbet,ilyen storit ,milliót lehetne kreálni ,nem nagy fantáziája van a ,,firkásznak )
Angelika
Olvass Harry Pottert! Az merő fantázia.
Mami48
@taglo: hát szerinted, ha a Salemi boszorkánypereket a "firkász" kreálta, akkor jó nagy fantáziát tulajdonítasz neki.:D
teremőrző
Pont tegnap éjjel elkezdtem nézni a filmet, szerintem a "firkásznak" is onnan jutott az eszébe a téma, sajnos elaludtam, ezért nem láttam végig. De legalább most tudom a hátterét a történetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.