Az ecet egyidős az emberi civilizációval, talán még idősebb is annál. Ecetsavtermelő baktériumok a világon mindenütt előfordulnak és minden kultúra, ahol ismerték a sör vagy a bor készítést, elkerülhetetlenül felfedezte az ecetet, mint annak következményét, ha ezeket az alkoholos italokat hosszasan levegővel érintkezni hagyták. Például az ókori rómaiak a megecetesedett bort ólomedényekben forralták, hogy az igen édes, sapa-nak nevezett sziruphoz jussanak. A sapa sok ólom-acetátot tartalmazott, amit édes íze miatt ólomcukornak illetve Szaturnusz-cukornak is neveznek. Ez feltehetően hozzájárult a római arisztokrácia körében előforduló ólommérgezésekhez.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonita
jó segítség az ecet, én is sokmindenre használom
Angelika
@dragonita: @honeykiss: Ugye? Semmi nem hozz le úgy a vízkövet, mint az ecet.
Kutyafüle
@Angelika: + egy tipp : Húsvétkor, a színesre festett tojásokra 20%-os ecetbe mártott fogpiszkálóval rajzolnak (maratnak) mintát a gyerekek.

Nem olyan balesetveszélyes, mint a rezsón melegített és forró méhviasz:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.