Attól a perctől fogva, hogy megtudja egy pár, gyermeke születik, elkezdenek gondolkodni, hogy milyen nevet adjanak neki. A névválasztás nagyon fontos. Nem mindegy, hogy mit hordoz egy ember egész életében, de legalábbis 18 éves koráig, amikor is megváltoztathatja szülei esetlegesen idióta névválasztását, ami bizony manapság elég sűrűn előfordul. Nem csodálkoznék, ha az anyakönyvi hivatalokba rengeteg kérvény érkezne pár év múlva, és a sok furcsa, idegen hangzású, vagy egyszerűen csak nevetséges utónevet fiatalok serege szeretné lecserélni valami sokkal inkább önmagához illő névre. Nem elsősorban a magyarított angol nevekre gondolok, bár azoktól is feláll a hátamon a szőr.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Disznópofa
@Angelika: Sancho Panza szamarát is úgy hívták a Don Qijoteben...:-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rézangyal
Az enyémet Sebestyénnek hívják, Tinódi-Lantoz után...szabadon... nem Szebasztián magyaritva, neeeem.
A családom már ennyiért is ki akart tagadni anno. Megfogadtam, hogy az onokám, ha leend, lány esetén Friss Fahéjas Süti lesz, ha fiú, akkor Támadó Centrifuga. Apelláta nincs! Hánem? Hádde XD.
Ja, van egy ismerősöm. Dr Szőke Barnabás. Baráti körben szőkebarna. Amikor először bemutatkozott, azt hittem hülyül. Kiderült hogy nem. Szökebarna közel 70 éves. Ezek szerint hülye szülők régebben is voltak LOL
Rézangyal
Olyan förge vagyok, basszus! A billenytűzet nem bír követni, szóval...Tinódi-Lantos, s-sel 8-)
adrenalink
@Angelika: Ennyi erővel akár Szabatos is lehetne...:)
töky
Árbocnak semmiképp , de árbocrúdnak büszkén nevezném a fiamat. Kár hogy lányaim vannak...
soljanka
Az én tesóm a mai napig Laci - mert fiúnak készült, aztán kénytelen volt anyukám lány nevet produkálni az anyakönyvbe, eleinte poénból lacikáztuk a pólyás hugomat, és 30 év után is otthon eltévesztjük, amin esetleges vendégek értetlenkednek :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.