Attól a perctől fogva, hogy megtudja egy pár, gyermeke születik, elkezdenek gondolkodni, hogy milyen nevet adjanak neki. A névválasztás nagyon fontos. Nem mindegy, hogy mit hordoz egy ember egész életében, de legalábbis 18 éves koráig, amikor is megváltoztathatja szülei esetlegesen idióta névválasztását, ami bizony manapság elég sűrűn előfordul. Nem csodálkoznék, ha az anyakönyvi hivatalokba rengeteg kérvény érkezne pár év múlva, és a sok furcsa, idegen hangzású, vagy egyszerűen csak nevetséges utónevet fiatalok serege szeretné lecserélni valami sokkal inkább önmagához illő névre. Nem elsősorban a magyarított angol nevekre gondolok, bár azoktól is feláll a hátamon a szőr.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Disznópofa
@Angelika: Sancho Panza szamarát is úgy hívták a Don Qijoteben...:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
Bizony én is rosszul vagyok, némelyik névtől. Olyan szép régi magyar nevek vannak, miért nem jók a felnövekvő nemzedéknek? Inkább hívják a fiaimat Zoltánnak, Péternek mintsem Fláviónak vagy Rómeónak esetleg Jézusnak!
csikknorisz
Minimum Hozéármándó, vagy Szekrénysor. Lányoknak Antenna, vagy Csillárka.
Disznópofa
Ne szóljatok semmit, az én kis unokámnak a Baltazár nevet szánják és most függetlenül attól mi lengi körül ezt a nevet, a szülők nem is sejtették milyen mizéria van a név körül, amikor elmondtam, még engem tettek felelőssé, hogy egy gyilkossal is összefüggésbe hozom a Baltazár nevet...
Angelika
@Disznópofa: A Bogyó és Babóca című mesében a méhecskét Baltazárnak hívják... pont most nézi a lányom. :)
Disznópofa
@Angelika: Sancho Panza szamarát is úgy hívták a Don Qijoteben...:-)))
Dulcinea
Mindig megdöbbenek, ezeken a különlegesnek beállított neveken! Én személy szerint, semmi különlegeset nem találok bennük. Inkább azt mondanám buggyant emberek, elmebajos kitalációja, ezek a nevek! Csak azt nem értem, ha ezek a szülők tényleg szeretik a gyerekeiket, akkor miért teszik őket mindenki előtt nevetségessé!?
Angelika
@Dulcinea: Valós személy az ürge, az a neve: Nemoda Buda. Na, ez milyen szülőre vall? Ismertem egy fickót, akit meg Szőke Barnának hívtak. Vicces szülők szerencsétlen gyerekei.
Dulcinea
@Angelika: Remélem az ilyen szülők, kivétel nélkül a Gyere ide Takarodj névre hallgatnak!

Felénk is van egy pasi akit a szülei anno botor módon Bélának kereszteltek!
A becsületes neve így hangzik: Vég Béla! Na már most ha az a bötűt elhagyod...elég keserves, és nevetséges a dolog!
Angelika
@Dulcinea: :) Szerencsétlen. Én biztos nem élnék így, meg lehet a nevet változtatni.
Meg is kell ilyen esetben. Lakott a környékünkön egy Ondó család, ők Óvárik lettek.
Kutyafüle
@Angelika: Van olyan szülő, aki a megszületett gyerekének kimondottan kislányos, vagy kisfiús nevet választ, de nem gondol arra, hogy ez milyen nevetségesen hangzik majd akkor, ha felnő, és mondjuk 50 évesen ezt a nevet kell viselnie:))
Dulcinea
@Angelika: A nevezett személy, ha hiszed ha nem, egyáltalán nem buta ürge, szakács szakmával rendelkezik..és az idők során megtanulta profi módon kezelni a nevéből fakadó furcsaságokat! Eszében sincs a névváltoztatás, valahányszor megkérdeztük tőle de miért?
Mindig ez a válasz, Ő már ezzel a névvel vonult be a köztudatba...mindenki Vég Bélának ismeri..és nem akar más ember lenni csak azért mert a szülei..anno Bélának, és nem pedig Andrásnak, vagy Péternek keresztelték! Nagyon jó fej ürge,:) Szokta volt mondani: " Na képzeljétek ha most a faluban elkezdenék imigyen bemutatkozni, Jó napot kívánok én Vég Jónás Péter András.. vagyok! Az emberek a végén diliházba záratnának hát kell ez nekem":)
adrenalink
A "Csere" az jó! Második neve a kölöknek meg "Bere" lehetne... A szülőt meg hívják egyszerűen csak Idiótának!
Angelika
@adrenalink: És ha az első neve Csere, a második meg Alap? Mert hogy az Alap is férfi név... Ez hogy tetszik? Úgyis divat, hogy két nevet adnak a gyerekenek. :D
Rézangyal
Az enyémet Sebestyénnek hívják, Tinódi-Lantoz után...szabadon... nem Szebasztián magyaritva, neeeem.
A családom már ennyiért is ki akart tagadni anno. Megfogadtam, hogy az onokám, ha leend, lány esetén Friss Fahéjas Süti lesz, ha fiú, akkor Támadó Centrifuga. Apelláta nincs! Hánem? Hádde XD.
Ja, van egy ismerősöm. Dr Szőke Barnabás. Baráti körben szőkebarna. Amikor először bemutatkozott, azt hittem hülyül. Kiderült hogy nem. Szökebarna közel 70 éves. Ezek szerint hülye szülők régebben is voltak LOL
Rézangyal
Olyan förge vagyok, basszus! A billenytűzet nem bír követni, szóval...Tinódi-Lantos, s-sel 8-)
adrenalink
@Angelika: Ennyi erővel akár Szabatos is lehetne...:)
töky
Árbocnak semmiképp , de árbocrúdnak büszkén nevezném a fiamat. Kár hogy lányaim vannak...
soljanka
Az én tesóm a mai napig Laci - mert fiúnak készült, aztán kénytelen volt anyukám lány nevet produkálni az anyakönyvbe, eleinte poénból lacikáztuk a pólyás hugomat, és 30 év után is otthon eltévesztjük, amin esetleges vendégek értetlenkednek :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.