A Tejútrendszer központjában terpeszkedő fekete lyuk, a Sagittarius A (Sgr A) "falatozását" kapta lencsevégre az amerikai röntgencsillagászati műhold, a NuSTAR űrteleszkóp.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Stephen Hawking
És ha azt is hallanátok, hogyan csámcsog?!
QQríkú
@rézfánfütyülős:
erről olyan érdekfeszítően tud mesélni pár sörök mellett...
Mondjuk az ő szakterülete a csillagászat.
Pilóta
@QQríkú: Akkor OK, mert ez csillagászati jelenség:-)

"A gravitációs összeomlás(vagy gravitációs kollapszus) olyan asztrofizikaifolyamat, melynek során egy csillagkifogy tüzelőanyagából, ennek következtében anyaga a saját gravitációja miatt a középpont felé összeomlik, átmérője akár atomnál is kisebb méretűre zsugorodik."
csikknorisz
Talán kisebb a vonzása, mint a többinek. Legalábbis a körülményekhez képest. A galaxis közepén van, nem itt az alvégen. Ott azért több hatást kell legyűrni, mint mifelénk. Ha már mindenáron evéshez akarják hasonlítani, akkor elég nehéz úgy megenni valamit, hogy közben erről is, arról is rángatják az ember kezét, mikor a szájához emelné a falatot.
csikknorisz
Ez az elszenderedés meg... Igen, a gravitáció már csak olyan, hogy el szokott szenderedni. Tapasztalt már valaki ilyet tudatmódosító szerek használata nélkül? :) Én már igen, de aztán felébredtem. :)
QQríkú
@Pilóta: És hol kezdődik a szingularitás ? :)
QQríkú
@Pilóta: Nem vagyok szagember!
Én mezei gépészettel foglalkozó vagyok, akit érdekel a dolog a felületesség szintjén.
csikknorisz
@QQríkú: Te is laikus vagy, én is. Még jó, hogy vannak rajtunk kívül vérprofik, akik a százakárhánymilliós kameráikkal sem mentek többre. :)
Csizmás Kond
A tejútrendszer vagyis a spirális galaxis aminek mi is egy darabja vagyunk egy robbanás eredménye ami miatt a feltételezett központtól távolodik. Az a bizonyos fekete lyuk meg a feltételezett robbanástól üressé vált terület amire most igyekeznem ráfogni minden marhaságot.
Az az 500 valahányezer kilométeres távolságra keringő űrmicsoda meg vagy hihető vagy nem. A hold közelebb van.
QQríkú
@csikknorisz: De az előttem szóló szagember világgá kiabálta végtelen ostobaságát:)
Egy nyolcadikos tanuló kiröhögné a tanyasi oskolában azt a sületlenséget amit itt összehablatyolt a kis fideszes trollnyikocska...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.