A burgonya önmagában is gazdag C- és B1-vitaminforrás, jól összeállított recepttel pedig valódi vitaminbombának számító fogások alapja lehet. Íme erre három remek példa hagyományos, kedvelt étkekre szabva: tócsi A, B, C vitaminban bővelkedő, illatos sütőtökkel. Paprikás krumpli a szinte valamennyi B-vitamin mellett E-vitamint is tartalmazó hajdinával. Végül burgonyasaláta ásványi anyagokban különösen gazdag fürjtojással, valamint szívvédő omega-3 zsírsavtartalmú halfalatokkal. A fotók a Gyenesi Burgonya Nap főzőversenyén készültek, ahol e különlegességekkel Vaszily Zsolt vezényletével a keszthelyi Burgonyakutató Központ csapata kápráztatta el a vendégeket.
Forrás:
Blikk.hu
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás