Hihetetlen felháborodást okozott a mozdonyvezetők között, hogy a MÁV tizenöt nőt képez motorvonat-vezetőnek jövő januártól. A szakszervezetük egyenesen Orbán Viktorhoz fordult tiltakozásával.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Ha autóbuszt,villamost,kamiont,trolit vezethetnek,miért ne vezethetnének vonatot is ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
@sonderkommando: Valóban kihagytam a repülőt,mivel Mo.-on nem tudtam van-e női pilóta köztük.Az USA-ban harci repülőket is vezetnek ,igaz rendkívül csekély számban. Ha már a repülésnél tartunk említhettem volna az űrhajósokat is ./ha nem is Mo.-on /
A modern vonatokat számítógép vezérli,a vezető elsődleges dolga a rendszer felügyelete, és ha szükséges a manuális beavatkozás.Indulástól a megállásig a központtal történő kapcsolat tartása.
.
@kerék: 17,51-re :így ahogyan soroltad.A házunk építésénél a feleségem is,betont kevert,sőt vödörben vitte is azt /akkor kb.51-52 kg.volt/ Téglát,tetőcserepet hordott.
A lányom pedig eltanulta tőlen a hegesztést,az esztergályozást.Mindenáron autószerelő akart lenni.Csak azért nem lehetett az mert nem volt a tanműhelyben női öltöző,Így aztán nem vették fel. Az anyósa meg csak nézett,amikor a lányom hegesztette a kerítést.Biztos vagyok benne nem ő az egyetlen nő aki szeret "barkácsolni",még ha ezek nem is tipikus női munkáknak kiáltották ki.
ila51
@Feraj49: ha meg kell javítani itthon valamit , hamarébb meg van ha megcsinálom , mint amennyit bozsékolni kellene
Feraj49
@ila51: Ez így igaz,és még nem kerül hatalmas költségbe,de a javító embert sem hetekig várni,meg keresgélni.
verőce21
@kerék: A "majterlédik" -ről már el is feledkeztél? :)
tobikamama
@Feraj49: Mért vannak így betojva talán a halványabb személyek kiesnek,talán másutt nem így van a jobbtól félni kell a nők épp olyan jó helyzetfelismerők mint mi férfiak, egyenjogúság van nem. Mért én azt látom nem a sofőr teszi veszi azt a darabvasat le fel mit magyaráztok félre,akár a parlamentbe aki ott van az csinálja jól a másik le van nézve hajrá lányok.
sza
@lbs: Köszönjük szépen kimerítő magyarázatod! Asszem nekem az úgynevezett fekve maradás menne. :-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.