Az Európai Bizottság lemondhatja magyarországi kihelyezett ülését Orbán moszkvai látogatása miatt – írja a hvg.hu.

Óriási botrány lett Orbán Viktor moszkvai látogatásábólOrbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyal Moszkvában 2024. július 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A lap szerint az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján Eric Mamer szóvivő kijelentette, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai látogatása megkérdőjelezi az Európai Bizottság közelgő látogatását Magyarországra.

A budapesti útra már meg is volt az időpont – éppen a mai napra tervezték –, azonban ez mégsem vált hivatalossá, de ennek indokát nem közölték. Többen szervezési problémákra hivatkoztak, nem részletezve ezt. Az EUrologusnak korábban egy magas rangú bizottsági tisztviselő azt mondta, hogy majd „nyár után” utazik a testület Budapestre. Ez vált most bizonytalanná. Ha elmarad, az példa nélküli az EU történetében.

Eric Mamer azt is hozzátette:

természetesen egyértelmű, hogy Orbánnak nincs tárgyalási mandátuma Putyinnal, de a szimbolika is egyértelmű, mivel erre az útra öt nappal az EU elnökségének átvétele után került sor.

Kaja Kallas, az Európai Unió kinevezett, de még meg nem választott külügyi főképviselője, jelenlegi észt miniszterelnök úgy fogalmazott:

Moszkvában Orbán Viktor semmilyen módon nem képviseli az EU-t vagy az EU álláspontjait. Az EU-elnöki pozíciót kihasználva zűrzavart szít

- idézi a hvg.hu.

Forrás: hvg.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
legalább látják mekkora egy patkány, akinek a börtönbüntetés kevés...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cherry
Ezt a beteg barmot már régen el kellett volna távolitani ez azt hiszi ő a császár pdig csak egy hataloméhes retkes cigány ami mindig is volt..
kakukkmadár
Most akkor csatlakoztunk már államilag Oroszországhoz vagy még nem? Elvesztettem a fonalat...
LászlKovács
@Béla333: És ez a Gránitbányay Vályogházy Szarházy IV. Viktor pofázza, hogy háború ellenes! Egy rohadt szarkeverő, azt hiszi most, hogy ő az Isten! Felkerült a szar a polkcra, lekvárnak érzi magát, és még mindíg nem tanul az EU, a NATO! Abszolút MORAL INSANITY! Elképesztő!
kereső
Oroszország újabb hatalmas támadást indított Ukrajna ellen. Ma hétfő reggel az orosz erők több mint negyven rakétát lőttek ki ukrán városokra. Kijevben elsősorban a gyermekkórházakat vették célba, legalább 24-en haltak meg és 70-en megsérültek.
NKF
Most tényleg ennyi balos,balfasz van? Akkor miért nyer mindig Orbán?
Peller Anikó
@NKF: Nem nyer mindig te gyökér, már lenyerte az utolsót. Belefullad a Tiszába.

Buta vagy mint egy csapágygolyó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.