Az első világháború és a trianoni békekötés után felgyorsult az infláció, (bár nem olyan mértékben mint a második világháború után) a korona jelentős értékvesztésbe kezdett, ezért a gazdasági stabilizációs program részeként egy új értékálló fizetőeszközt kellett bevezetni, amit pengőnek neveztek el. Az új magyar valuta pénz nevének kiválasztása nem volt zökkenőmentes, vitákat váltott ki, több megnevezés is felmerült, pl.: turul, máriás, turán, libertás. Végül a pengő mellett döntöttek.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Nőkorszak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Világos! - 1 forint 400 000 kvadrillió pengőt, vagy 200 000 000 (kétszázmillió) adópengőt ért. - Csak a nullák mennyisége volt az érdekes (ma is ez a mérce, a politikusainkat ezzel a számmal értékeljük!) A kettes számrendszert indokoltabb lett volna a hétköznapokban már akkor használni, hisz rég ki volt találva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.