Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait - állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán. A szülői jutalom sok esetben pénz formájában jelenik meg egy kiugró teljesítmény esetén, így a kisiskolások már korán kapcsolatba kerülnek a fizetőeszközzel.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pictor
Ha már feléri a zsebedet, mindegy!:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
@Zsoel: 90 körül már nálunk is. Emlékszem, valamikor a '80-as évek közepe táján szólt a fagyisnéni, hogy brutál, 100%-os áremelést eszközöl. (Persze nem így mondta, hanem hogy szóljak anyukámnak, hogy holnaptól 50 fillér helyett 1 forint lesz egy gombóc) Ha belegondolok, semminek nem nőtt olyan mértékben az ára 30 év alatt, mint a fagyinak. Meg a tojásnak, ami szintén többszázszorosába kerül.
csikknorisz
@csikknorisz: Rosszul írtam, a tojásé sem nőtt annyit, tévedésből a 10 db-osat hasonlítottam össze az akkori darabárral.
Zsoel
@csikknorisz: Hát ja, a tojás darabja sem 50 forintba került, mint most...
ila51
@pictor: 11:31 ...csak tán nem egy helyre hordjátok a fizetést ? :))
entero
@bosszants: Lehet bizony, csak nem mindegy mekkora összeget, és az sem mindegy milyen tanácsokkal látjuk el őket. Én sem adok a kicsiknek sok pénzt egyszerre, csak annyit amennyi tudom hogy kell nekik, a többit meg úgyis megkapják tőlem. Egyszer egy fagyisnál történt hogy az egyik fiam osztálytársa (anyagilag igen el vannak eresztve a szülők) meghívott két barátját fagyizni, és amikor fizetett a zsebéből jó pár tíz ezrest húzott elő. Na most ennek két veszélye is van: Az egyik hogy mások is látják akiknek nem kellene. A másik pedig hogy fogalma sem lesz miként is kell bánni a pénzzel majd később, ill. talán még annyi hogy sok esetben szeretet helyett ezzel intézik el a gyereket a szülők. Helytelen.
bosszants
@entero: Tudod egy sofőr gyerekét nem fenyegette akkora összeggel való küzdelem:)
De igazat adok soraid tartalmának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.