Az, hogy a simogatás kellemes érzést kelt, abból a szükségletből fejlődhetett ki az evolúció során az emlősöknél - legyen szó macskákról, kutyákról, majmokról vagy emberekről -, hogy eltávolítsák az élősködőket a szőrrel borított testfelületekről - állapították meg amerikai kutatók. Rájöttek arra is, hogy a fej vagy a kar simogatása azért vált ki jóleső érzést, mert ezek a bőrfelületek olyan különleges idegsejteket rejtenek, amelyek a gyengéd mozdulatok hatására "örömimpulzusokat" küldenek az agynak.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Nem kell ide kutya macska,majom, meg egyebek ! egy erős , biztonságot adó férfi öleljen át és símogasson. Sokáig, nagyon kibírom:))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
@A Tündik bündije: 15:57
Melyikünk kezdi?
Dulcinea
@Pilóta: @A Tündik bündije: A simogatás is az fajta emberi szükséglet, ami előbb, utóbb cselekvést vált ki önmaga megszüntetésére!:)))
Úgyhogy kezdjétek bátran!:))
A Tündik bündije
@Dulcinea: Szükséglete mindenkinek van.
Gyere Te is...
Dulcinea
@A Tündik bündije: Nahh, az még szép lenne!:))))
Kutyafüle
Nem kell ide kutya macska,majom, meg egyebek ! egy erős , biztonságot adó férfi öleljen át és símogasson. Sokáig, nagyon kibírom:))
A Tündik bündije
@Dulcinea: Ne parázz, én most olyan "minden mindegy" hangulatban vagyok.
A Tündik bündije
@Pilóta: Kezdheted, aztán majd szólj, ha unod :-)
Pilóta
@Dulcinea: 16:08
Ahha, értem:-)
Például, egyszer csak rácsapsz a másik kezedre, hogy nono!- oszt vége a "cselekvésnek":-)
Pilóta
@A Tündik bündije: 16:15
Na, ezt szeretem!
Akkor figyelj, mert kezdem:-)))
Ahhha, télleg igazat mondtál ...
Dulcinea
@Pilóta: Áhh pilótám, a @A Tündik bündije: hangulatát nem ártana ha feldobnád...:)) Én most jól vagyok...:))
Pilóta
@Dulcinea: 16:19
Bocsi, de most nem érek Rád!:-)
A Tündik bündije
@Pilóta: Hát, ez nem volt valami tartalmas...
Mindegy, megyek és leiszom magam.
Dulcinea
@Pilóta: Rám ne is! Há' mit szólna a királyom?!:)))
Pilóta
@A Tündik bündije: 16:23
Aszentségit, hát hiába babrikoltalak én eddig:-)
Pá!:-)))
A Tündik bündije
@Pilóta: Hát, úgy tűnik hiába :-)
Na megyek, betámadom a narancslevet.
Rézangyal
Sok, nagy simi nektek. Csak úgy, barátilag :)
silber13
@Dulcinea: Életveszély a simogatás... Saját példámon okuljatok... Volt egy lány..Valahol...most is létezik, ezért nincs neve... Nevezzük Edithnek. ...Elváltt összeismerkedtünk...a hálózaton...nem tudom most sem, hol lakik,...de nem is érdekel...dolgozik három gyerek mellett... Játszottam egyfajta ...Lancelotot...a lovagot... Bókoltam...udvaroltammm Símogattam a lelkét...közben egyfajta megcsalást követtem el azzal szemben, akit a legjobban imádok...jobban az életemnél...a botrány kipattant... most iszom a levét...miért tettem? Miért írom le mindezt??? hogy tanuljatok ...Elnézést...a francba is!!! Nem akartam, de kijött...Bocsi mindenkitől...
Rézangyal
@silber13: Éteri megcsalás? Mi ebben a bűn?
silber13
Szerintem az, hogy a lélekbeli csalás sokszoros fájdalmat tud okozni, kegyetlenebb, mint a testi félrelépés..Tudom, saját példámon okultam, tudom, micsoda fájdalmat és kínt okoztam a számomra legkedvesebbnek, ugyanakkor magamnak is, a lelkiismeret megszólalása miatt. Csak azért írtam mindezt, hogy lehet tanulni más butaságából, felelőtlenségéből... Bocsi mégegyszer mindenkitől...
Zsoel
Szóval a simogatás lényegében azért jó, mert úgy érezzük, mintha tetvésznének-bolhásznának minket? :D
miazero
@Zsoel: Vajon egy bolha vakarózik? Egy tetüt vajon irritál egy ember?
Dulcinea
@silber13: Asszem a lényeg a megbocsátás...gyarló az ember, és hibázik... de aki meg nem tud megbocsátani az nem is szeretett igazán! Ne feledd senki nem tökéletes...mindenki hibázik..de a ma hibái, holnapra már csak történelem...
silber13
@almosd: Valóban... De azért valahol bízom a megbocsájtásban, egy szelíd ölelésben, amiben tán benne rejtőzik még egy szelíd, megbocsájtó korholás nyoma...
silber13
@Rézangyal: Dehogyis költöi... Csak az igazságot próbáltam leírni...és az néha olyan, de olyan...
almosd
@silber13: én drukkolok neked hogy nyerj megbocsájtást .
Dulcinea
@almosd: Sárkányfi! Neked aranyból van, az a hatalmas sárkányszíved! Jó olvasni ilyen mélyen érző embereket!
Zsoel
@miazero: Alig hinném, ők belőlünk élnek.
almosd
@Dulcinea: sárkány szívem duzzad e dicsérő szavaktól melyekkel ön hölgyem megillet engem ,egy gyarló sárkányt. :)) köszönöm.
silber13
@Rézangyal: Még csak annyit Te is vagy legalább ilyen költöi, ha megrohannak érzések, hogy példát mondjak, egy erdei holdfényes tisztáson nem biztos, hogy dübörgő rockzene jut az eszedbe, annál inkább pl.: a " szentivánéji álom " sejtelmes muzsikája, vagy Beethoven remeke, a holdfény szonáta... Na lám. Máris a költői hangulatnál jársz.. Gondolom én...
kukac50
Mindenkinek küldtem egy simogatást,érezzétek boldognak magatokat.
silber13
@Rézangyal: Jajj, még csak annyit, ez nem költői volt, hanem szavak keresése, a történet szaggatott elmondása, a kín, a már üvöltöző lelkiismeret mardosta lélek egyre erősebb fájdalma.
Dulcinea
@silber13: Amint az imádott nő, megbocsátását megkapod(tad)! Bocsáss meg magadnak is, ami volt, az a tegnapok homályába veszett,és mára már történelem! Az imádatod tárgya, hiába bocsátott meg neked, ha te önmagadnak nem tudsz, megbocsátani! Amíg ez nem megy, addig az Ő megbocsátása is hiába való lesz.
silber13
@Dulcinea: Csak egy röpke válasz volt a tegnapi pótlására. Azóta minden más lett, hogy Tannhäusernél maradjak, kivirágzott a zarándokbot!
Dulcinea
@silber13: Minden jó, ha a vége jó!:) beszélgessetek sokat, ki hol hibázott stb. mert a szeretet megtartó erő békét sugároz, a szeretet világot teremt, fákra virágot, a szeretettel teli szív mindig békét sugároz...
miazero
@Dulcinea: Néha meg ostorral kergeti ki a kufárokat a templomból.
Dulcinea
@miazero: A templomokból való kufár kergetés óta! A világ, és a benne élők elnyerték a bűnök bocsánatát!
silber13
@Dulcinea: Csakhogy az írások szerint Jézus volt a hajcsár. Az egyetemes bűnbocsánathoz akkor még semmi köze. Az egy későbbi történet...
silber13
@miazero: Szép volt!!! Remélem, van még ilyesmi szöveged...
miazero
@silber13: Van hát. Téveszmékre mindig van.
Dulcinea
@miazero: Miért is? Mindennek köze volt mindenhez...ami anno történt, meg kellett történnie, mindennek hogy beteljesedjen az írás...lépésről lépésre! És kezdetét vegye a szenvedéstörténet! Melynek célja a világ és a benne élők megváltása volt!
miazero
@Dulcinea: Nagy átbaszás. De része a biznisznek.
silber13
@miazero: Elmondanád, hogy válaszomban mi is a téveszme? Tényleg érdekelne.
Dulcinea
@miazero: Nos tény, hogy a bibliát mindig az éppen aktuális vallás szerint változtatták a benne írtakat! Időnként kivettek részeket, máskor hozzáadtak! A szenvedéstörténet nemigen változott! Ugyanakkor senki! De senki nem vonhatja kétségbe, hogy Jézus ne lenne egy óriási Történelmi "figura" Hisz így több mint 2000 év távlatából! léte, vagy nem léte világot, világokat mozgat meg!
miazero
@silber13: Krisztust egy gyenge szelíd tehetetlenül megadó lénynek ábrázolják. Ha határvonalat akarsz vonni Jézus és Krisztus között akkor elmeháborodott vagy. Ugyanaz az ember aki kicsapkodja a rohadványokat a szent helyről mint akit átszegeztek, nincs előtte meg utána.
miazero
@Dulcinea: Azt fogja majd mondani azoknak akik a nevében szopatják a népeket - szenvedjetek csak, hisz Krisztus is szenvedett - hogy menjetek a picsába, soha nem ismertelek benneteket!
silber13
@miazero: Én nem vontam párhuzamot. Elmebéli állapotom pedig normálisnak tűnik. Mindenesetre hálásan köszönöm elmémet megvilágosító előadásodat...
miazero
@silber13: De akkor hogy ne lenne köze az egyetemes úthoz amit megnyitott?
silber13
@miazero: Sajna, de nem tudom kérdésedre a választ, mert tudatlan lévén nem értek hozzá, ugyanis nem vagyok Utinformos.:-)))) Talán hozzájuk fordulhatnál.))))
silber13
@miazero: Francot kérdeztem... Semmit nem kérdeztem tőled...
Dulcinea
@miazero: Szerintem pihenj egy kicsit! És ne bánts magad körül embereket, kik szóba állnak veled! A te elme állapotodat sem bírálja, és bírálta senki! A durva sértegetés nálunk nem divat!
miazero
@silber13: silber13 @miazero: Elmondanád, hogy válaszomban mi is a téveszme? Tényleg érdekelne.
silber13
@miazero: Ez minden..? Hát nem valami sok...
silber13
@silber13: Bár, lehet, a sorok között kell keresnem tudásod tárházának az ajtaját..
Dulcinea
@miazero: A te elmeállapotod, meg mint egy vaddisznóé! Ne bánts, és ne sértegess senkit, főleg, meg úgy hogy nem is ismered!
silber13
@miazero: Mégis, mit írtam, te vallástudományok doktora, a szép magyar beszéd örökös nyertese? :-))))))))))
silber13
@miazero: Egy hideg zuhany jót tenne most ...neked
miazero
@silber13: Hm? Sajnálom hogy nem tudsz értelmezni. Igyál még egyet és légy vidám! :)
miazero
@Dulcinea: Nem sértegettelek, mást se, nem tudom ezeket honnan kapkodod elő.
silber13
@Dulcinea: Ne bántsd...A stilus maga az ember! Ő ilyen stilusú ember. Eléggé alpári a gyerek... Meg ugye létezik az igaz mondás: " Aquila non captat muscat..."
silber13
@miazero: Téged ertelmezni??? Egy zavarodott elme szánalmas csapongását?? Hát az nem fog menni senkinek...
Dulcinea
@miazero: A vélemény nyilvánításod sajátosságára céloztam! lehet kulturáltabban is! és finomabban is beszélgetni...és mindjárt jobb a hangulat..
silber13
Persze ott a másik alternatíva: nem kötelező itt űzni az agyszerűségedet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.