Az, hogy a simogatás kellemes érzést kelt, abból a szükségletből fejlődhetett ki az evolúció során az emlősöknél - legyen szó macskákról, kutyákról, majmokról vagy emberekről -, hogy eltávolítsák az élősködőket a szőrrel borított testfelületekről - állapították meg amerikai kutatók. Rájöttek arra is, hogy a fej vagy a kar simogatása azért vált ki jóleső érzést, mert ezek a bőrfelületek olyan különleges idegsejteket rejtenek, amelyek a gyengéd mozdulatok hatására "örömimpulzusokat" küldenek az agynak.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Nem kell ide kutya macska,majom, meg egyebek ! egy erős , biztonságot adó férfi öleljen át és símogasson. Sokáig, nagyon kibírom:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazero
@silber13: Hm? Sajnálom hogy nem tudsz értelmezni. Igyál még egyet és légy vidám! :)
miazero
@Dulcinea: Nem sértegettelek, mást se, nem tudom ezeket honnan kapkodod elő.
silber13
@Dulcinea: Ne bántsd...A stilus maga az ember! Ő ilyen stilusú ember. Eléggé alpári a gyerek... Meg ugye létezik az igaz mondás: " Aquila non captat muscat..."
silber13
@miazero: Téged ertelmezni??? Egy zavarodott elme szánalmas csapongását?? Hát az nem fog menni senkinek...
Dulcinea
@miazero: A vélemény nyilvánításod sajátosságára céloztam! lehet kulturáltabban is! és finomabban is beszélgetni...és mindjárt jobb a hangulat..
silber13
Persze ott a másik alternatíva: nem kötelező itt űzni az agyszerűségedet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.